Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Bucharovic

5. 1. 2010 9:36
Ahoj Dušane

BRAVO!!!! Chlapče, mám z Tebe radost! To se Ti fakt povedlo a myslím, že podobných ,,symbolů" je kolem nás hromada. Bohužel, hromada blbců, co v nich hledají vědu, je u nás ještě větší... Karma jako Brno! Ahoj V.Kroupa

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

5. 1. 2010 10:11
Re: Ahoj Dušane

R^

0 0
možnosti
FF

foundry

5. 1. 2010 9:29
Velmi dobré

R^

0 0
možnosti
JM

Hucul

5. 1. 2010 9:24
Je ale potreba na neco poukazat.

Gazdik je mozna bezduchym inkvizitorem, poradajicim tupy hon na carodejnice, ale bezdeky tim poukazal na neco velmi duleziteho a desiveho: ZIJEME VE SPOLECNOSTI, KTERA ILEGALIZOVALA SVOBODU PROJEVU. Jiste, mame svobodu projevu, ale jen "vocad pocad", jak spravne poukazuje Gazdik. Ceska legislativa nam neomezenou, nezadatelnou svobodu proste zcizila se slovy "to se tyka jen tech osklivych nacku". A ceho se to bude tykat priste? Deti ve skolce, ktere pojmenuji sveho medvidka Mohamed? Nebo si zakazeme se na verejnosti obejmout, protoze to delali komunisticti pohlavari? Co jeste si zakazeme? Kolik si toho jeste zakazeme, nez se nebudeme moci prirozene hybat ci dat dohromady holou vetu?

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

5. 1. 2010 14:25
Re: Je ale potreba na neco poukazat.

Pan Gazdík je především ten, kdo má sám máslo na hlavě. On byl jedním z těch, kteří aktivně drželi totalitní režim nad vodou. A nyní zřejmě cítí potřebu ze sebe smýt toto stigma a staví se do role obránce demokracie. Babička mi vyprávěla, jak se v květnu 1945 v Praze dopouštěli bývalí nacističtí kolaboranti a spolupracovníci Gestapa těch největších zvěstev na odzbrojených německých vojácích - pouze proto, aby smyli svou vinu. Pan Gazdík dělá přesně to samé...

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

5. 1. 2010 9:09
Kdysi na Idnes padl návrh, který jsem taky podporoval.

Za objevení "nacistického" symbolu by dotyčnému byl udělen Řád zlaté protěže. Bohužel to tehdy nějak upadlo v zapomnění. Navrhuji tento nápad oprášit a na blogu Idnes každý měsíc tento řád udělovat. Pro ty, kteří tu "kauzu" tehdy nezaznamenali:

Asi před měsícem byl ve zpravodajství Idnes článek, ve kterém jeden z dopisovatelů "objevil", že jeden skautský oddíl propaguje nacismus. Jeho oddílový symbol byl hodně podobný symbolu, kterým se označovala jedna divize německých horských myslivců za druhé světové války. V diskusi, která obsahovala několik set příspěvků, ani jeden s autorem nesouhlasil a všichni považovali danou "kauzu" za kravinu. Dotyčný autor si pak přizval odborníka na nacistické symboly, což sepsal v dalším článku. Následovala další záplava příspěvků, které autora označovaly hodně nelichotivými tituly. No a protože uvedený symbol byl protěž, padl tam návrh, na udělení řádu zlaté protěže za podobné "objevy". Myslím si, že by se taková tradice mohla na tomto blogu zavést.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

5. 1. 2010 8:46
Tak na tohle už musí mít člověk fištróna...

Odborníci na

extremismus nicméně doporučují, aby vlastníci kalendáře říjen raději

přešli. Jinak by prý mohli být stíháni kvůli propagaci hnutí

potlačujících lidská práva. ;-D

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

5. 1. 2010 14:19
Re: Tak na tohle už musí mít člověk fištróna...

Díky. Pan Gazdík pravděpodobně dosáhl pouze toho, že po tom kalendáři se jen "zapráší". Příští rok bude mít tedy jen 11 měsíců... ;-D

0 0
možnosti
J

jjezekj

5. 1. 2010 8:41
Dobrý článek.

Obdivuji vaší všímavost.:-)

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

5. 1. 2010 14:11
Re: Dobrý článek.

Díky! Toto "šokující" tajemství vím již několik let a celou dobu jsem to nosil v sobě. ;-)

0 0
možnosti

Honza Šimák

5. 1. 2010 8:22
Zase jednou smysluplný článek.Děkuji.

 Ovšem zmínku o ,,rejdech nekalých neonacistických živlů" musíme panu Gazdíkovi, vzhledem k jeho minulosti odpustit. Třeba si jenom chtěl zavzpomínat na dobu, kdy jemu podobní a možná, bůh ví, i on psávali o,,rejdech nekalých protisocialistických živlů". Takovým lidem je jedno kdo je ,,nepřítel", hlavně, že nějaký je, i když jen v jejich hlavách.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

5. 1. 2010 8:21
naprostý souhlas

trumberové s prázdnou hlavou, jejichž příkladem může být pan Gazdík, se vždycky honí za něčím, co už bylo a současné potenciální hrozby jim jaksi unikají. Vzpomínám si na povzdech náčelníka generálního štábu čs. armády někdy z roku 1932, jak jej zachytil ve své knize vzpomínek gen.Moravec: dozvídám se co měla Zita (excísařovna) k obědu a s kým se která velkovévodkyně vyspala, ale zprávy o wehrmachtu nemám od těch troubů (tím měl na mysli tehdejší čs. rozvědku) žádné .. Tenkrát se taky honili za strašidlem restaurace monarchie (Francouzi zase za něčím jiným), až jim spadl na hlavu Hitler. Dneska zase pronásledují stín toho pána (případně chiméry bolševiků) - a o skutečné aktuální hrozby se nezajímají. Není to totiž politicky korektní, a taky by se muselo myslet, případně i nést trochu svou kůži na trh ...

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

5. 1. 2010 8:50
Re: naprostý souhlas

R^R^R^

0 0
možnosti
V

VentreSaintGris3

5. 1. 2010 8:17
Pěkný článek

R^

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

5. 1. 2010 8:02
pro objasnění...

Jan Gazdík byl před rokem 1989 důstojníkem ČSLA, studoval žurnalistiku v Sovětském svazu a psal články do vojenských časopisů Palcát a Obrana lidu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.