Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

blastula

25. 9. 2009 14:20
Setkala jsem se s policajty slušnějšími i horšími

kromě dvou státních Kladeňáků , kteří se chovali jako lapkové (dožadovali se pokut za dálniční známku i po řidičích kteří nepřijeli z dálnice ) se dá říct že jsem nepotkala žádné hovado.Přesto je nemám ráda. Nedávno mě velmi mile překvapila naše měšťačka. Občas tu obchází a dá se říct, že je velmi lidská,  a i když občas něco připomínkuje, nevím, že by to bylo jinak než domluvou.Na druhé straně postrkuje úřady aby to či ono řešily a má snahu lidem , pokud se na ni obrátí ochotně poradit.A světe div se, lidé se na ní usmívají, vzájemně se zdraví a když něco, respektují ji. Takovéhle policajty bych brala, jenže ona je asi vyjímka.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

25. 9. 2009 14:29
Re: Setkala jsem se s policajty slušnějšími i horšími

Myslím, že vyjímka není. Určitě těch slušných a nezkorumpovaných policistů je většina. Problém ovšem vidím v tom, že MP láká v náborové kampani na zhovadilé chování. A problém vidím i v tom, že tuto kampaň musel posvětit zřizovatel MP - tedy vedení magistrátu hl. m. Prahy. Jak si vůbec práci MP představují pražští komunální politici a proč kryjí ty, kteří zneužívají své postavení? To jsou otázky, které si kladu....

0 0
možnosti
L

lokutus

25. 9. 2009 14:11
MP jsou odpad společnosti

Městská policie je odpad. To vám řekne každý, kdo s nějakým strážníkem přišel do styku. Dokonce i sami policisté (PČR) měšťáky opovrhují.

0 0
možnosti
RH

retkini

26. 9. 2009 9:37
Re: MP jsou odpad společnosti

a pak s rentou k nim přejdou.;-D

0 0
možnosti
KP

proviron

25. 9. 2009 13:58
Koukám že hněv lidu si po řidičích kamionů

a vojácích našel i strážníky;-D

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

25. 9. 2009 14:07
Re: Koukám že hněv lidu si po řidičích kamionů

Myslím, že to není o nějakém "spravedlivém hněvu lidu", ale o jednoduché tezi, že kde jsou špatně nastaveny kontrolní mechanismy, je prostor pro korupci a zneužívání pravomocí. Nebo s tímto tvrzením nesouhlasíte?

0 0
možnosti
AT

Absolute Truth

25. 9. 2009 13:37
Je to tak

V souvislosti s článkem jsem si vzpomněl, jak mi jednou jeden známý městský strážník hrďě popisoval první akci, kdy na něj a jeho kolegu někdo vytáhl zbraň. "Já jsem se sice pochcal, ale on, on se i posral".

0 0
možnosti
L

lokutus

25. 9. 2009 14:12
Jak ze vtipu udělat urban legend

Tenhle vtip je poměrně starej. :-/

0 0
možnosti
T

tromi

25. 9. 2009 13:13
MP je banda nedoučených blbů

Rv

0 0
možnosti
KP

proviron

25. 9. 2009 13:59
Re: MP je banda nedoučených blbů

od letošního roku už musí maturitu

0 0
možnosti
KP

legija

25. 9. 2009 13:11
Já teda nevím jak vy

ale já nikdy s MP ani PČR problém neměl. Ale co tak slýchám ve svém okolí,tak na policisty nejvíc nadávají ti,kteří se sami dopouštějí přestupků apod.:-)Věřím,že to není Váš případ.;-)

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

25. 9. 2009 13:16
Re: Já teda nevím jak vy

Ja s policií problémy nemám (ani jsem je neměl). To ovšem neznamená, že si nevšímám svého okolí.

0 0
možnosti
D

dr_NO_

25. 9. 2009 12:49
městský strážník

to je kvalifikace na to, nedát takovému člověku nikdy zbraň ani jiný dopravní prostředek než kolo a nebo průkazku mhd, to by jim stačilo

0 0
možnosti
OU

25. 9. 2009 12:43
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MR

Chufev

25. 9. 2009 12:04
buzerace

Může mi někdo vysvětlit na co Městská policie potřebuje vozy Hummer H2? Trošku drahý luxus v době krize, ne? Rv

0 0
možnosti
BN

Benzin Petrolejovič Naftěnko

25. 9. 2009 12:06
Re: buzerace

Taky nechápu proč si vozej prdele v autech. Ty, když už jsou, maj mít svůj okrsek s kontrolními čidly a 12 hodin po něm pěšky pendlovat.

0 0
možnosti
RH

retkini

25. 9. 2009 12:02
všechno má svůj vývoj

všichni diskutující tu poukazují na to, že měšťáci se věnují převážně dopravě. Je to pravda. Ale proč? Na počátku devadesátých let, kdy byly městské policie zakládány, trápily města jiné problémy. Pejskaři, vandalismus, porevoluční nárůst majetkové kriminality. Jenže potom přišel obrovský nástup automobilismu. Ve městech začalo přibývat aut , ale města prostě nestíhala rozšiřovat parkovací plochy. Ono ani moc není kam.Dopravní policie nereagovala téměř vůbec a dál se věnovala svému měření. Přibylo jen pár tabulkových míst a ty se většinou rozpustí v administrativě. Neviděl jsem mockrát dopravku řešit parkování. To, že chybí kontrolní mechanismus u MP je pravda a i přes několik novel zákona s tím nikdo nic neudělal. Hlasy volající po zrušení na mně už působí směšně. Dokážu si představit tu anarchii, kdyby někdo zahlásil, že od 1.1 se ruší městská. :-) 

0 0
možnosti

Gaspard

25. 9. 2009 13:12
Re: všechno má svůj vývoj

Od 90. let se množství majetkových deliktů (drobné krádeže, vykrádání aut apod.) a přestupků proti občanskému soužití nijak nesnížilo, spíš naopak. Pouze MP rezignovala a svůj původní účel vzniku. Množství aut za tu dobu vzrostlo, ale počet parkovacích míst zůstal buď stejný, nebo se díky parkovacím zonám zmenšil. Místo, aby město řešilo problém počtu parkovacích míst, tak řeší parkovací přestupky. Problém je, že obyvatelé, kteří nemají kam auto zaparkovat si zastupitelstvo zvolilo aby mj. řešilo problémy s nedostatkem parkovacích míst a ne aby je pokutovalo za to že nemají kde zaparkovat. Pokud by se zrušila MP, tak by se nic dramatického nestalo, země se nepřestane točit, kriminalita se nezmění a lidé by mohli parkovat na všech možných i nemožných místech beze strachu, co zase ty vesnický hroudy v uniformách s jejich auty spáchají. Ono řešit svojí neschopnost represí ostatních je sice lákavé, ale ty ostatní to časem dovede k reakci, která pro tvůrce represí nebývá příjemná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.