Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

S.T.A.L.K.E.R.

25. 9. 2009 23:15
To video...

8-o takhle jsem koukal, potom se;-D a nakonec si uvědomil, že bych měl spíše ;-(

KARMA R^

0 0
možnosti
E

echo.3

25. 9. 2009 18:31
Současná MP byl omyl

Za článek karmaR^

Způsob vytvoření MP hned na počátku 90 tých let byl živelný, zákon byl nedokonalý paskvil se závažnými nedostatky. Ihned od začátku byli do řad MP přijímáni lidé bez dostatečné kvalifikace a vzdělání, bez důkladnějšího prověření. Nebylo vyjímlou přijetí i bývalých příslušníků StB nebo VKR, o bývalých členech KSČ ani nemluvě.

Nejhorší však byla a dosud je "dosazování" šéfů a policejních ředizelů do funkcí. To se děje dodnes pomocí zákulisních politických pletich, nic není řešeno průhledně a veřejně. Pokud se policejní šéf-ředitel MP nebude volit z navržených kandidátů a veřejnou volbou jako v USA, tak to bude stále horší.

To, že se nejednou MP zneužívalo, resp.jejich některých příslušníků, není už dávno žádným tajemstvím a mnoho lidí má až děsivé zkušenosti s jejich arogancí, protizákonným jednáním nebo zvůlí.  Údajný zážitek pana Kroupy, je proti tomu malá epizodka.

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

27. 9. 2009 23:50
Re: Současná MP byl omyl

S Vaším pohledem musím jen souhlasit. Pro ilustraci, p. Blažek byl ředitelem MP Praha s čerstvým diplomem z práv. fakulty. Pro neschopnost v řízení byl po určité době jmenován ředitelem člověk dospělejší, s určitou zkušeností a věkem, který se jevil vhodnější pro tak náročnou funkci. Jak je možné, že Blažek, který uměl do té doby se jen nabiflovat na zkoušky, dostal funkci, která hodností i počtem podřízených odpovídá funkci plukovníka u normální policie. Tam by samozřejmě nebylo možné, aby absolvent vš nastoupil jako plukovník a dělal ředitele nějaké krajské správy. Nastoupil by jako podporučí a postupoval by během let, po získání předepsané praxe.

Blažek sice už MP nevelí jako ředitel, ale má ji pod sebou z pozice vyšší, jako náměstek primátora za toto zodpovědný. Což je dost na hlavu. Není někdo schopen dělat ředitele? Tam mu přidělíme vyšší funkci... To jen ukazuje zkorumpovanost pražské radnice i důvody, proč MP vůbec existují, jsou totiž k ničemu.

0 0
možnosti
J

jugina

25. 9. 2009 17:18
Čirá zvědavost, ..... nic víc

Před revolucí působil jako novinář v Rudém právu, současně myslím ČsT a rozhlase nějaký Dušan Rovenský. Jedná z nejodpornějších komunistických normalizačních kreatur, který to i se svou manželkou Janou - rovněž novinářkou a rovněž soudružkou s velkým S dotáhli až na zpravodaje ve Washingtonu. Docela by mě zajímalo jestli autor příspěvku má s tímto soudruhem rudoprávníkem  (dnes bych odhadovala tak na 70+) společného něco více než pouze čirou shodou okolností stejné jméno a přijmení.  Pokud ano, docela mě mrzí, že to ve svém profilu tak cudně zamlčuje.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

25. 9. 2009 19:28
Re: Čirá zvědavost, ..... nic víc

Tento dotaz jsem již zodpověděl v diskuzích pod jinými svými články, tudíž se nemá cenu vracet k omleté písničce - nemám. Pokud máte nějakou připomínku k obsahu článku, tak sem s ní.

0 0
možnosti
J

joensfredriksson

25. 9. 2009 16:54
dynamická reklama

nevim, mě se ta reklama líbí, na státní/městskou instituci je velmi dynamická, a to, co tam je, je pochopitelně třeba brát s nadsázkou - taky nebudete s Passatem skákat přes dálnici, i když to v reklamě na něj bude

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

26. 9. 2009 9:19
Re: dynamická reklama

Vážený čtenáři, náborová kampaň k bezpečnostním složkám se nedělá jako nadsázka. Ani tohle nemělo být myšleno jako nadsázka. Pokud jste to tak pochopil, tak to pouze potvrzuje, jak je ten spot špatný. 

0 0
možnosti
PP

černej oes

25. 9. 2009 16:03
Netřeba

hledat. Hovady je městská policie zastoupena dostatečně.

0 0
možnosti
K

kevinbb

25. 9. 2009 16:02
Karma jako hrom!

Velmi dobre jste to vystihl!

R^

0 0
možnosti
O

OpalenySpoluobcan

25. 9. 2009 15:57
ale

ten klip je snad nadsazka, to jsi nepochopil????

0 0
možnosti
K

kuba78

29. 9. 2009 15:04
Re: ale

on to pochopil, ale obavam se ze to nepochopi cilova skupina, jednodussi vyuceny zednik ktery je tak levy ze zed nepostavi a nezbyva mu nez jit k obecnim straznikum aby se uzivil..

0 0
možnosti
AL

alis

25. 9. 2009 15:24
Souhlas s autorem

Po shlídnutí klipúu ve mě zůstává toto: Staň se pražským strážníkem, půjdeš do dsamých bojových akcí, budeš king, holky po tobě budou letět, prostě neodolatelné...

0 0
možnosti
F

fildicka

25. 9. 2009 15:22
Nekteri straznici namachrovana hovada, vazne!

Me vzdy pobavi, kdyz na "banalitu" prijde strazniku petSktucene, sama zazila), jeste 4 se vykecavaji s nakym teletem v mini, a 1.vyrizuje. HmmmmmmRvRv

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

25. 9. 2009 14:40
S tou soukromou armádou jste se trefil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.