Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

editi

8. 6. 2009 8:30
Ono srovnávat

myslící lidskou bytost se psem, je dost infantilní. ;-D;-D;-D;-D Dodržování práv a povinností je dáno tím, jaká je vyspělá společnost v níž nepřizpůsobiví jedinci vyrůstají a jaké základy byly vštěpeny těm, co je od narození formují. Podívejme se na společnost, kde in je korupce, zlodějna, podvod, házení vajec na mítincích, kopání do aut novinářů, pěst v obličeji fotografa, zdvižený prostředník v PS, filmy kde hlavní protagonista, který zabije mnoho lidí je vlastně hrdinou a další, nám a celé společnosti pomocí medií předkládané informace. Co si má taková, sotva chápající bytost myslet, že je správné.

0 0
možnosti
MN

lunak

8. 6. 2009 8:23
Nemůžu konstatovat nic jiného

než to, že mimo zcela fašistické rétoriky jsou vaše východiska na hranici duševní úchylky zvané sadismus. Touha po utrpení údajného viníka zcela zastiňuje elementární pojetí spravedlnosti. Nevím, kdo vás vychovával, ale pokud používal vámi doporučované metody na vás, je v mých očích zločincem, protože z primárně čisté dětské duše vytvořil zrůdu. Píšete, že člověk nemá žádný vrozený morální instinkt. Možná máte pravdu, tohle téma bych nechal psychologům, ale nikde také není psáno a dáno (alespoň o tom nevíme), že by se rodil s instinkty zločince. Uvědomte si, jaké jsou názory mladistvých delikventů na svět: vyznávají stejně tvrdé a násilnické postoje jako vy.

Morální kodex se vytváří v průběhu výchovy dítěte a vlivem prostředí pokračuje výchova celý život. Základní postoje (osobnost) ale získávají lidé v prvních třech letech života. Prostředí plné násilí pak předznamenává, to co uvádíte. Harmonické prostředí zase opak. Statisticky. A tvrdá výchova? Výsledkem bývá zlomená osobnost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.