Islamismus je nebezpečím pro Evropu

Stejně tak, jako bych nesvěřil obraz od Rembrandta šílenci s nůžkami, tak nelze dopustit, aby jaderné zbraně padly do rukou režimu nevzdělaných náboženských fanatiků, kteří věří v blížící se konec světa.

Tak, jak představoval v první polovině 20. století pro demokratickou Evropu nebezpečí nacismus a v jeho druhé polovině komunismus, představuje v současné době tuto hrozbu islamismus. Jeho hlavními "vývozci" do světa jsou především dvě země - Irán (šíitský islamismus) a Saudská Árábie (sunitský islamismus). Zatímco podpora ze Saudské Árabie probíhá často skrytými formami (např. finanční podpora výstavby mešit, financování různých islámských nadací a fondů atd.), Irán své cíle propaguje daleko otevřeněji. O to více s podivem je skutečnost, že se v Evropě najde nemálo různých patolízalů, blouznících pacifistů a pseudohumanistů (před 2. světovou válkou se jim říkalo, celkem výstižně, "pátá kolona"), kteří tvrdí, že Irán je mírumilovná země, která se stala obětí různých zákulisních tahů (jak jinak než Velkého Satana) Spojených států a Izraele. Tito příslušníci "páté kolony", pro něž se stal antiamerikanismus novým náboženstvím, se řídí jednoduchým heslem: Nepřítel mého nepřítele je můj přítel.

Fašismus lze definovat jako radikální despotickou ideologii antidemokratického a antiliberálního zaměření, která kombinuje předevěším prvky totalitarianismu, extrémního nacionalismu a militarismu. Islamismus - to je pouze jedna z forem fašismu, konkrétně náboženský fašismus. I z tohoto důvodu je jasné, proč se islamisté, komunisté a neonacisté často verbálně podporují. Jde jim v podstatě o dosažení obdobného cíle - potlačení demokracie a nastolení totalitního režimu (byť s různými společenskými zřízeními).

Takže tak, jak může válečný zločinec s mesiášským komplexem a současný iránský prezident Mahmúd Ahmadínežád tisíckrát přísahat, že potřebuje jadernou energii výhradně k mírovým účelům, nehodlám nic riskovat, a nevěřím tomu ani setinu vteřiny. Neboť i Židé, jedoucí v "dobytčácích" do Osvětimi, věřili, že budou pouze přesídleni. Tak, jak jim nacisté svato-svatě slibovali.

 

Stejná gesta - stejná ideologie - stejný cíl

 

Duchovní - nevzdělaní vykladači Koránu, kteří se po islámské revoluci v roce 1979 stali společenskou elitou - a příslušníci jejich úderných jednotek Basij.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Můj předchozí článek o zločinech teokratického režimu:

Islámští dětští bojovníci aneb nepotrestaný válečný zločin Iránu

Autor: Dušan Rovenský | úterý 29.12.2009 7:30 | karma článku: 32,62 | přečteno: 3397x