Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

maxipes Fík

25. 8. 2009 9:53
...

Možná bych v tomhle díle čtenářům představil radši V-3, jejíž použití bylo jen otázkou času. Tipnul bych si, že zbraně, co popisujete, nebyly ani ve stádiu rozpracovaných projektů. Technicky realizovatelný by byly jen ty "tanky", ale na bojišti by byly k ničemu, pokud by Němci neměli vybojovanou absolutní leteckou převahu. A kdyby už ji teda měli, tak by na tom byli tak dobře, že by takovýhle fantasmagorický "tanky" 8-o nepotřebovali. Když se začne vývoj něčeho ubírat takovýmhle směrem, tak se tomu říká "suchá větev".

Taky je zavádějící označovat MG 151/15 jako Flak, přestože by sloužil k obraně "tanku" proti letadlům.

0 0
možnosti

Cyberpunx

25. 8. 2009 16:11
Re: ...

Díky za připomínky. Chtěl jsem prezentovat i některé projekty, které zůstaly pouze vizemi. Díky obrovsky roztříštěnému výzkumnému úsilí (kromě jiných chyb) Německo prohrálo 2. světovou válku. Slovem flak, nebo správněji FlAK (Flugabwehrkanone), se tehdy standardně označovaly všechny automatické protiletadlové zbraně (bez ohledu na to, zda se jednalo o těžké kulomety nebo kanóny).

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.