Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jorge Calisto

14. 11. 2010 21:21
...pane Rovensky

prosim neprestavejjte prispivat na blog. Vase clanky jsou pro me vzdy jako dousek ciste osvezujici vody. Z daleke Andaluzie Jorge Calisto

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

20. 11. 2010 0:39
Re: ...pane Rovensky

Velice děkuji! Psát jsem nepřestal - jen jsem změnil médium. Začal jsem mnohem intenzivněji psát do časopisu ATM ( http://www.atmonline.cz ), takže na blog, bohužel, nezbývá čas. Každopádně se k němu možná někdy vrátím v budoucnu. Ještě jednou děkuji za podporu!

0 0
možnosti
MB

802

26. 8. 2010 7:05
Armáda je určitě potřebná

ale co např. ta zlodějská smečka na ministerstvu navlečená do těch lampasáckých uniforem, co ta hejna nadbytečných generálů a nadbytečného velení, navíc generálů kteří za celý život v žádné válce nebyli, tyhle parazity by měli rozehnat do posledního.  

Tu armádu o téhle velikosti co máme to by zvládlo řídit každé druhé eseróčko.

0 0
možnosti
PJ

Polička

26. 8. 2010 5:47
Autorovi:

Plně souhlasím s Vámi, Jezdím pomáhat s dobrovolníky do postižených oblastí, kde vidím práci vojska na vlastní oči , tak vím o čem píšu.  Tvrdá nebezpečná dřina ve zničených čvrtích, bahno, smrad, a přitom umět jednat s lidmi, kteří často přišli o všechno. Ti kecálkové tam asi nikdy nebyli, ať si to zkusí, stačí vyťukat "ADRA", kde si vše potřebné zjistí a mohou jet.

0 0
možnosti
TP

tp2597

25. 8. 2010 17:22
V mnohem s autorem souhlasim,

rozhodne nektere kriticke nazory (i kdyz do konstruktivni kritiky maji hodne daleko) v nejruznejsich diskuzich, jsou demagogicke, urazlive a zjevne nekompetentni. Na druhou stranu je treba objektivne priznat , ze mnohdy maji urcitou cast opodstatnenou.

To, co vsak vytykam autorovi je nezmineni ci nezdurazneni jednoho zcela zasadniho faktu a to sice, ze armada (spolu s policii i hasici) je silova slozka, ve ktere neplati (ani nesmi) demokracie, nybrz a pouze rozkaz. Jak znamo, tak ryba smrdi od hlavy a hlavou teto armady je jeji vedeni (MO az do posledniho urednicka) a veleni (od hradniho pana az po poskoky na GS ACR). A vsude tam to smrdi opravdu hodne! Takze to, co zminuje autor je pravda jen do urcite miry. Danovy poplatnik (obcan=uzivatel) by mel armadu vnimat jako celek a nikoliv jednotlive jedince, pak musi take zakonite porovnavat veskere vstupy a vystupy tohoto celku. Kdyz si vsak toto porovnani provede, vysledek neni zdaleka, tak idealni jak pise autor! Bohuzel pro vsechny.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

25. 8. 2010 23:04
Re: V mnohem s autorem souhlasim,

Víte, mě nikdy nevadila věcná kritika (jako je např. ta Vaše), ale rozhodně mi vadí výkřiky do (ze) tmy anonymních rádobyhrdinů.

0 0
možnosti
PS

shocker79

25. 8. 2010 14:16
Armáda

Jako je asi nesmysl uplně zpochybňovat existenci armády jako takové, bez ní se asi nikdy neobejdeme. Ale měl by se taky někdo zamyslet, jestli to má hodnotu 50-ti miliard korun ročně. Je uplně jasné, že nikdy nebude financování armády asi uplně průhledné kvůli utajování, ale dokud budou několikrát do roka vyplouvat korupční skandály v řádu miliard, tak nebude naše armáda nikdy důvěryhodná.

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

24. 8. 2010 22:28
Chytří lidé umí ocenit profesionály

Nejsem z místa, neviděl jsem to v realitě (jen v telce), takže nemohu soudit sám. Ale věřím, že se najdou lidé chytří, kteří ocení práci profesionálů.

Nějaké plky frustrovaných pakomilů  v diskusích nemají váhu, i když zamrzí, že se někdo může takhle vůbec vyjadřovat. To je ale jen jejich boj. Jejich vlastní boj s vlastní blbostí, kterou nemůžou za boha porazit.

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 8. 2010 18:12
Dušane sundej si konečně klapky z očí.

Kdyby na takové akce stát tu armádu neposlal, tak by voliči vykopali celý gerální štáb i s ministrem. !!

Představte si, že většinu těch povodňových záchraných akcí prováděli dobrovolní hasiči - a zdarma. Vojsko bylo nasazeno jen s vrtulníkama ( které hasiči pochopitelně nemají ) a potom až voda opadla, kdy nasadili ženijní techniku kterou vojáci vlastní. Na tom není nic zázračnýho.  !!

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

22. 8. 2010 18:19
Re: Dušane sundej si konečně klapky z očí.

Na sundavaní klapek z mých očí tu mám vždycky Vás. Takže děkuji za tuto bohulibou činnost. :-)

0 0
možnosti
P

pampi66

22. 8. 2010 18:02
Je to trošku jinak

tyto výše citované zcestné názory na armádu vznikají nikoliv vlastní (většinou chvályhodnou) činností armády, ale činností ( většinou stupidní ) našich politiků. Za kauzami padáků, stíheček ALCA a gripenů, pandurů apod. totiž nevidí veřejnost jen Kalouska, Paroubka a jiné darmožrouty, ale protože se jedná o "armádní" zakázky, tak se tím sveze i tvorba názoru na AČR ( věšinou nespravedlivě ) ... no a když se k tomu přidá nějaká ta kauza generálního štábu s černými fondy na "ptákoviny" pro pány důstojníky, je vymalováno :-P

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

24. 8. 2010 14:15
Re: Je to trošku jinak

Vidím to stejně.R^

0 0
možnosti
VH

cvlad

22. 8. 2010 13:27
Hezký.

R^

0 0
možnosti
P

pitbulek

20. 8. 2010 17:10
Darmožrouti na povodních

o darmožroutech mluvěj jen lidi s iq čerstvě narozenýho troglodyta a kteří maj potřebu stále něco kritizovat a vsadím se že tito lidé nezažili žádnou živelnou pohromu ve který by jim šlo o život nebo majetek a hlavně kteří maj potřebu se někde zviditelňovat bohužel;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.