Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Alexus

7. 6. 2010 20:31
To autor

Jak moc rád čtu vaše články, tak nyní si myslím,že jste prostě i díky tomu,že IDF je po vojenské stránce jedna z nejlepších armád na světě, nakloněn Izraeli i díky tomu.Ale ono to není tak černobílé. Vy podáváte informace, které si IDF vystřihla dle potřeby, pak ukazujete nože , kerými se bránili, což já považuji za legitimní právo každého,kdo je napaden piráty v mezinárodních vodách, IDF tu bohužel byli ti piráti....a také, příště bych tak nebral za pravdivé info od Izraele viz zde:

7.6.10 Izrael: Izraleská armáda vydala "vyjasnění", kde

přiznává že zvukový záznam z přepadení, kde někdo křičí "jděte zpátky do

Osvětimi" byl zfalšován. :-)

http://rawstory.com/rs/2010/0606/idf-admits-doctoring-audio-gaza-flotilla/

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

7. 6. 2010 21:01
Re: To autor

Díky moc za pochvalu (s tím čtením mých článků). Netvrdím, že to bylo vše tak, jak prezentuje IDF. Na druhé straně, ale tvrdím, že to ani nebylo tak, jak to prezentovali "míroví aktivisté" a převzala světová média. Dokonce jsem četl prohlášení jednoho aktivisty o tom, že, v době zahájení izraelského útoku, spali a vojáci začali střílet do spících lidí. Jen jsem úmyslně nabídnul neférový a zaujatý pohled (již ten název článku to jasně vyjadřuje) z druhé strany. Myslím, že každý rozumný člověk by to takto měl chápat.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

3. 6. 2010 8:01
mezinárodní právo

Incident se stal zhruba 20 kilometrů od teritoriálních vod Gazy. Podle Charty OSN je útok na plavidlo v mezinárodních vodách možný pouze tehdy, pokud panuje podezření, že jsou na lodi zbraně. Jinak je třeba vyžádat si pro vstup na palubu povolení země, jejíž vlajkou je loď označena. Charta povoluje vstup na plavidlo, které se snaží prolomit námořní blokádu. V takovém případě může být použita přiměřená a odpovídající síla. O tom, zda Izraelci použili přiměřené síly, by mělo v tomto případě rozhodnout vyšetřování OSN nebo Turecka.

0 0
možnosti
8

837

3. 6. 2010 9:20
Re: mezinárodní právo

Tak tak, tady je třeba aby tohle "nezávisle" vyšetřili ti co na letišti v Turecku vítali ty "mírové" aktivisty s hesly "Smrt Izraeli"

Neplácej tady nějaké nesmysly s OSN nebo Tureckem tihle rozhodně nemůžou tady cokoliv nezávisle posoudit. Tyhle věci mohou posoudit jen a jen Židé kteří jsou už 60 let v permanetní válce a ti bohužel nemají právo na omyl, jako nějaký ksindl z OSN, těm jde na rozdíl od těch parazitujících papalášů v OSN o všechno, protože když zaváhají tak zahynou.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

3. 6. 2010 2:23
A co turecká genocída?

Nejvtipnější na celém zásahu je, že nejvic halekají Turci - tedy národ, který sám utlačuje a masakruje jiné národy - Kurdy (v současnosti) a Armény (v minulosti). Turci, kteří zmasakrovali několik set tisíc Arménů, teď budou kázat někomu něco o genocídě a okupaci v Gaze?

0 0
možnosti
XX

Tajné

3. 6. 2010 2:25
Re: A co turecká genocída?

Kurdy nikdo neutlačuje, pokud tedy zrovna nevraždí svoje děti.

0 0
možnosti
XX

Tajné

2. 6. 2010 22:33
Kdo ej připravený na boj

Kdo je připravený na boj, nebojuje pomocí židlí, nářadí a kuchyňských nožů. Děláte Izraeli medvědí službu.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

3. 6. 2010 0:18
Re: Kdo ej připravený na boj

Na palubě jsem nebyl, takže těžko říct, zda se "míroví aktivisté" připravovali na konfrontaci již před vyplutím. Každopádně jakmile se dozvěděli, že je IDF připravena zasádnout, tak se ozbrojili vším, co měli zrovna po ruce. A pokud se dobře podíváte na přiložené video, tak je zcela jasně vidět, že "míroví aktivisté" začínají řezat příslušníky izraelských speciálních sil IHNED, co se jejich boty dotknou paluby. A co udělá dobře vycvičený operátor speciálních sil, když je napaden smrtící silou (mimochodem, vycvičený člověk vás je klidně schopen zabít i příborovou vidličkou - na to nemusí mít ani kuchyňský nůž)? Bing, bing! Veřte nebo ne, kdyby mě někdo napadl kuchyňským nožem, tak OKAMŽITĚ střílim.

0 0
možnosti
E

echo.3

2. 6. 2010 17:19
Chápu Israel

a je dobře, že se zatím uměli vždy ubránit. Jen nechápu, že v případě takové preventivní akce (dosti sporné), nenechali ty lodičky připlout blíže. Pak mohli zasáhnout stejně razantně a neriskovali by obviňování z porušování mezinárodního práva.

Nevím, ale celá akce mně připadla zbytečně uspěchaná. Jistě kolem toho bude ještě pěkný šrumec.

0 0
možnosti
V

VyMeTaky,2

3. 6. 2010 0:23
Re: Chápu Israel

JEdnodušší by bývalo bylo ty lodě v tichosti potopit.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

2. 6. 2010 16:48
s arabomilci se nějak roztrhl pytel

....je mi na zvracení z toho, jak se čeští hlupáci dobrovolně přidávají na stranu islámského protivníka, který by nás nejraději viděl 1m pod zemí.Rv Kdyby tak aspoň jednou v historii našli tito slavní Češi půlku odhodlanosti, jakou mají Izraelci. Vivat Mosad:-)

Autor - karma

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

2. 6. 2010 23:30
Re: s arabomilci se nějak roztrhl pytel

asi ti nedošlo, že cca 40 % palestinských Arabů jsou krestani.

RvRvRv

0 0
možnosti
PU

spalovac

2. 6. 2010 14:42
Zbraně zabavené na palubě lodi "mírových aktivistů"

Až na pár vyjímek, standardní výbava kuchyně, dílny a nohy od židlí. :-)

0 0
možnosti
MB

kuttna

2. 6. 2010 16:26
Re: Zbraně zabavené na palubě lodi "mírových aktivistů"

Tak takovéto nohy jsem ještě u židlí nikdy neviděl. A výbava naší kuchyně taky vypadá trochu jinak. Aspoň teď vím, co u sebe nosí míroví aktivisté - raděj se jim obloukem vyhnu.

0 0
možnosti
D

dar.p

2. 6. 2010 12:18
Karma

tyto "humanitární" konvoje slouží k podpoře terorismu. Je to velmi dobrý pláštík zakrýt původní záměr.  Prostě zkoušeli co jim projde. Příště tam také mohlo být bůhví co. Od kdy humanitární pracovníci útočí na kontrolu svých dodávek???

0 0
možnosti
AB

[eT]

2. 6. 2010 13:30
Re: Karma

asi dám do 'držky' prvnímu skladníkovi co mi bude chtít kontrolovat dodávku zboží 8-o

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

2. 6. 2010 0:18
"Pěkné" fotky - jak z archivu STB

židé napadli konvoj v mezinárodních vodách a s neuvěřitelnou brutalitou, věřím že Israel l dostane svůj díl.

Turecko není Egypt nebo Jordánsko.Rv

trapný a z hlediska posice aurora i konjukturální text.!!

0 0
možnosti
MB

kuttna

2. 6. 2010 16:28
Re: "Pěkné" fotky - jak z archivu STB

Zeptal bych se: neprobíhají zásahy proti somálským pirátům taky v mezinárodních vodách a i bez předchozího napadení ze strany pirátů?

0 0
možnosti
MH

blidloch

1. 6. 2010 22:57
.

pan autor uplne opomiji fakt, ze k zasahu doslo v mezinarodnich vodach, izrael nemel zadne pravo lode napadnout, branici se "aktivisti" meli plne pravo na svoji sebeobranu, uplne opomiji fakt, ze zavrazdili vic, nez 10 civilistu a ze porusili mezinarodni pravo.

0 0
možnosti
TK

koutlosh

2. 6. 2010 13:16
Re: .

A pisatel tohoto příspěvku zase zcela opomíjí, že loďstvo jednoznačně deklarovalo touhu prorazit blokádu, nereagovalo na výzvy, nebyli ochotni nechat prohlédnout náklad a vyloďující se vojáky jako první napdali. jak u blbých, furt dokola... Právě podle mezinárdního práva byl zásah v pořádku, neboť ten podobný zásah umožňuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.