Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vit.kucik

10. 1. 2010 16:57
Islamismus nebezpečím není...

... respektive je jedním z mnoha potencionálních rizik, kterých má Evropa nespočet. A to zdaleka ne tím největším.

Větším nebezpečím může být umělý strach a hysterie z islamismu. Nebezpečím ani ne tak pro muslimy nebo jiné minority. Nebezpečím pro samotné Evropany. Pro ty Evropany, kterým je milá svoboda a stát, který se příliš nemíchá do jejich věcí.

Pro ty z Evropanů, kterým je milé, když silný stát "železnou metlou vymete všechnu tu verbež", je každé strašení přirozené, neboť koresponduje s jejich permanentním pocitem ohrožení. A potřebou přimknutí se k něčemu silnému. Co konečně udělá pořádek a je učiní klidnějšími. 

Ale to má s islamismem stejně tak společného, jako s oteplováním, koncem světa nebo čímkoliv jiným...

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

10. 1. 2010 18:42
Re: Islamismus nebezpečím není...

Ano, počítám s tím, že obdobně viděla i většina veřejnosti v Německu (ve 20. a 30. letech 20. století) nástup nacismu. Také je zřejmě považovala za neškodné šašky, kteří furt něco křičí, za něco demonstrují a komicky zvedají pravou ruku. O pár let později se už nesmáli a drželi ústa a krok (pokud nechtěli putovat do koncentračního tábora z politických důvodů).

0 0
možnosti
K

kaktusak

29. 12. 2009 18:05
Írán je mírumilovná země,

už po staletí nerozpoutal žádnou válku, na rozdíl od "demokratických" zemí. Pyšní se tisíciletou vyspělou kulturou a vysokou úrovní vzdělanosti.

Jak může být Ahmadínežád válečný zločinec, když žádnou válku nevede ani nikdy nevedl?;-D

Válečné zločince je potřeba hledat na Hrádečku, ve Washingtonu apod.

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

29. 12. 2009 18:41
Re: Írán je mírumilovná země,

A kterou válku rozpoutaly demokratické země z Hrádečku?

0 0
možnosti
M

Mirais

29. 12. 2009 11:54
Islamismus je jistě nebezpečím

ale i samotný Islám pokuď neprojde nějakou reformací, což je zřejmě v současné době zhola nemožné, je nebezpečím. Panuje tady mylný názor, že jsou umírnění muslimové a fanatičtí násilníci. Rozdíl je v tom, že těm co říkáme fanatici - teroristé, se jen doslovně řídí příkazy Koránu. Ti umírnění prostě jen nedělají to, co jim přikazuje víra. Takže každý napohled slušný muslimský student  vysoké školy je potenciálním teroristou, jak jsme se mohli přesvědčit 11.září.

Jestli chceme zachovat Evropu jakou jsme ji znali dosud, měli bychom rychle zatočit s těmi co islamizaci Evropy naplánovali a hned potom se zamyslet nad tím co s muslimy, kteří se tu usadili.

0 0
možnosti
VDSN

Vůdce: Dluhy se neplatí!

29. 12. 2009 12:09
Re: Islamismus je jistě nebezpečím

Některých parazitů se zbavit lze (např. tasemnic) a některých nelze (např. toxoplazmosa)...

0 0
možnosti
VDSN

Vůdce: Dluhy se neplatí!

29. 12. 2009 10:20
Islám je náboženství smrti necivilizovatelných.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

29. 12. 2009 9:32
,

R^

0 0
možnosti
H

hlub

29. 12. 2009 9:11
radikální mládí

od vynálezu jaderných zbraní a jejich použití proti fanatickému režimu je celosvětový mír a tak to i zůstane nepoužil je stalin a nepoužijí je ani islamisti, protože to by byl samozřejmě i konec všech náboženství a to že, se dají ovládat nezkušení mlaďoši to

to věděl dobře Hitler, Stalin a ví to elita všech náboženství vč. zelených, ale i ti dnes mladí dostanou  jednou rozum

0 0
možnosti
L2

Livrak 2

29. 12. 2009 9:32
Re: radikální mládí

Stalin měl jadernou zbran ? :-) Opravdu si myslíte že muslimští radikálové by nepoužili jadernou zbran ?

0 0
možnosti
VH

Totedyne

29. 12. 2009 8:40
...

Já bych to "nebezpečí" zase tak nepřeceňoval. Irán má nyní sám vnitřní potíže, bojují mezi sebou umírnění s radikály. Západní svět by měl podpořit ty umírněné. Určité nebezpečí pro okolí předsavují radikálové.

0 0
možnosti
EG

Emmanuel Goldstein

29. 12. 2009 8:20
Bu bu bu

;-D

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

29. 12. 2009 8:20
problemem nejsou muslimske staty

Ty, pres vsechnu retoriku, drzi radikaly na uzde nebo se alespon snazi (to je prirozene jednani kazdeho statu). Problemem jsou muslimove kteri se dostali do Evropy. Ti nad sebou nemaji zadnou autoritu (evropske staty si na ne netroufnou) a ve styku s pro ne cizi kulturou se celkem ocekavane radikalizuji a neni sily ktera by to zmenila. Tady cekejte konflikty a v takove mire a brutalite ze svetova valka proti tomu bude selanka.

0 0
možnosti
L2

Livrak 2

29. 12. 2009 8:02
Pozdě

Bohužel je to tak jak píšete, ale mám pocit že je už pozdě. Podle mě je pozdě už chtít islám zastavit. Je to už totálně rozlezlé po celé západní a civilizované Evropě natolik, že s tim už nejde nic dělat. Jednou a nebude to trvat století,ale desetiletí nás to semele. V zemích jako je Holandsko, Francie, Německo, Belgie, Dánsko , nebudou za několik desetiletí menšina a snadno ve volbách zvítězí a pak už si tam udělaj co budou chtít. Naše  tolerance k nim nás zahubí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.