Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

rezjir

13. 12. 2009 20:03
Vážený autore

netýká se to sice tohoto článku, ale podařilo se vám stvořit monstrum. Možná, že pochopíte, když se podívate sem.

 http://inoforum.ru/inostrannaya_pressa/agressivnoe_nato_i_pacifistskij_varshavskij_dogovor/

 http://forum.glavred.info/viewtopic.php?p=75766

'

Toho jsem se vždy obával, že nás velký bratr monitoruje. A nejenom samozřejmě tento. A jak to kontraproduktivně působí. Už jsem na tu diskusi sám zapomenul, ale jak vidím sněhová vločka se pomalu ale jistě mění v lavinu.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

14. 12. 2009 7:41
Re: Vážený autore

Vážený čtenáři,

nepochopil jsem. Rusky umím, takže jsem si celý tento převzatý článek přečetl a nevidím na tom nic špatného, neboť byl přeložen doslova. To, že ho převzala ruská webová stránka je jen dobře, protože Rusové se k takovýmto názorům příliš často nedostanou. Ve svém článku kritizuji "bratrské" intervence Varšavské smlouvy ve světě a demagogii současných komunistů v ČR, kteří sice "ječí jako pominutí" pokud se jedná o účast českých vojáků v misích NATO, ale tato temná minulost jim nevadí. Takže díky za upozornění - alespoň vím, že článek to (zřejmě) byl kvalitní.

Co se týče monitoringu internetu, tak si buďte jistý, že ten probíhá na všech úrovních a ze všech světových stran.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

3. 12. 2009 22:07
Edvard Beneš

Lhář, neschopný politik a zrádce. Co víc k tomu dodat. Masaryk měl heslo: Nebát se a nekrást (což 1. rep. nedodržovala) a Beneš měl heslo: Nebát se a nakrást, což velmi dodržoval.

Jděte s tou svou propagandou někam...;-D

0 0
možnosti

vodní želva

3. 12. 2009 22:55
Re: Edvard Beneš

Edvard Beneš - to je člověk, o kterém jsem mnoho přečetl, čerpal jsem z mnoha historických pramenů. Na Váš příspěvek mohu odpovědět jedině takto: "Nesouhlasím, ale to je asi to jediné, co s tím mohu dělat". Kdybyste byl konkrétnější, tak bych se mohl projevit více. 

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

3. 12. 2009 18:34
Zdroj?

Docela závažný text - dostal se Vám do rukou náhodně. Bylo by  poctivé uvést kde byl publikovaný aby byla jasná jeho věrohodnost. V té době jsem sledoval politické dění dost pečlivě, ale nikdy jsem se s něčím tohoto druhu nesetkal.    8-o    

0 0
možnosti
PH

Rodnok

3. 12. 2009 20:36
Re: Zdroj?

zdrojem bude email, pro řadu lidí nejdůvěryhodnější zdroj, nebo "internet" :-). ale viz třeba i "Česká republika" - to by nikdo tenkrát nenapsal. České země maximálně, Česká socialistická republika vznikla 1969.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

3. 12. 2009 17:34
Fake (neboli podvrh)

Tohle někdo sepsal tak zhruba v posledních dvaceti letech, možná docela nedávno. A ani si nedal velkou práci.

Porovnejte jazyk toho podvrhu s jazykem, se kterým se v té době opravdu mluvilo, samé "jest", koncovky "-ti" v infinitivu atd.

dekrety: http://www.psp.cz/docs/laws/dek/51945.html

skutečný projev EB: http://www.ucl.cas.cz/edicee/data/antologie/zdejin/1/benes.pdf

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

3. 12. 2009 12:16
Poznámka

takové proroctví není těžké, nebot věděl že toto nemůže morálně v dějinách projít. Zabetonováno to bylo pouze železnou oponou a za tuto cenu platili všichni občané této republiky. Sociální inženýrství pana Beneše má však tradici až do antiky, ale on čerpal z positivismu (A. Comte) a do dnes oslavovaného formalismu a používání formální logiky v kauzalních vztazích. Takže nic moc. Pokuste se to vidět z tohoto hlediska.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 12. 2009 15:29
Mýlite se

To nebylo "sociální inženýrství" Dr. Beneše.  To byla obecná představa světa, že mír zajistí jen jednonárodnostní státy (nemáte dojem, že jim současnost značně přitakává). Pro se o ně politici obecně snažili. Na tomto základě ČSR vůbec vznikla. Bez této představy by vůbec nemohla vzniknout.

Proto byly plebiscity, proto se hranice posunovaly.

Nikoliv, nebyla to myšlenka Benešova (nebo přinejmenším zejména Benešova). Byla to obecná snaha o zachování míru. O odstranění jednoho z důvodů válek.

Srovnej např. Jugoslávii, dnešní Irák (už jde jen o náboženské a národnostní spory), ale třeba i Severní Irsko či (do jisté míry) Baskicko.

0 0
možnosti
JN

stroup

3. 12. 2009 11:20
...

Vláda přiletěla 10.5.1945 do Prahy bez právních norem, místo těchto má jen výzvy k násilí:”Dejte vyvřít ze svých srdcí živelně nenávist k německým katanům..Jděte účtovat s Němci za všechna jejich zvěrstva a neznejte slitování s německými vrahy” zní z Košic (CESTOU KVĚTNA) a ústy samozvoleného presidenta.Beneše pak z Popradu zní apel: “ Běda, běda Němcům, třikrát běda! Za své zločiny budou hořce pykat! Zlikvidujte je! Běda jim! Vylikvidujte je!” (BENEŠ)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 12. 2009 15:31
Jejda

Zdá se, že polovina vlád v Evropě byla v prvních měsících "samozvaná". Protože většina byla po dobu války zřízena v emigraci. Jestlipak i jinde své první poválečné politiky takto nazývají?

0 0
možnosti
KK

Zluty buldozer

3. 12. 2009 9:19
Benes

Jako vzdy, velmi zajimavy clanek.

Benes je pro me hrdina kladny, ale slaby a rozhodne ne nadcasovy. Mnohe veci, ktere delal, jsou podle me - naopak - ospravedlnitelne pouze v kontextu jeho doby a vsudypritomneho nacionalismu. Napr. znarodnovani rozhodne neni nadcasove.. a vysidleni Sudetskych Nemcu povazuji za minimalne kontroverzni. Nevim, jak si pan prezident Benes predstavoval realizovatelnost neodtrhnutelnosti Slovenska - to jsme v roce 1992 meli soudit Klause s Meciarem za vlastizradu :)?

PS: S Dezo-Conkou bych souhlasil, pokud jsou jeho informace pravdive. Zcela trestuhodna je vsak Benesova necinnost v dobe, kdy se schylovalo k unorovemu prevratu.. ale to uz to byl stary pan.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

3. 12. 2009 8:21
Budiž můj příspěvek podnětem k fundované

diskusi R^;-D.čechy mám raději než Poláky, aby bylo jasno.

0 0
možnosti
ZS

Archis

3. 12. 2009 8:34
Re: Budiž můj příspěvek podnětem k fundované

Jak vidět moc reakcí nad svými příspěvky nemáte, inteligentní lidi se nad podobnými názory jako máte Vy nerozčilují ale rozumně je ignorují. U mne pro Beneše R^

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

3. 12. 2009 8:17
Osoba prezidenta Beneše je příkladem, jak

se dá na dlouhé roky rozvrátit vztahy se sousedy na 100-200 let.

Jeho dekrety jsou zločinnými akty , za genocidu sudetských Němců by tento člověk

měl skončit před historickým soudem.Dle mého názoru Beneš byl jen krysou.

Rozhodně to nebyl orel ;-D;-D

Češi, inteligentní,smířlivý a pracovitý národ/ nakonec jsem rád, že Těšínsko zůstalo v Česku/ si ulice, náměstí ....apod., nesoucí Benešovo jméno, rozhodně nezaslouží.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

3. 12. 2009 10:20
Re: Osoba prezidenta Beneše je příkladem, jak

Nečinnost dr. Beneše v r. 1947 lze omluvit stářím a nemocí, ale jeho utajovanou cestu za Stalinem ne (viz Toman Brod Moskva, obětí a pouto). A dále:

"Jeho nesmyslná důvěra ve Stalina neblaze ovlivnila i politické smýšlení jeho velkého lóžového bratra Roosevelta, když ho navštívil po svém útěku z ČSR v květnu 1939 a znovu pak před svým osudovým odjezdem do Moskvy v květnu 1943. Přesvědčoval tehdy amerického prezidenta o tom, že SSSR je na cestě k demokratizaci a o důvěryhodnosti Stalinovy politiky. Rooseveltovo nabíhání sovětům pak znamenalo pravé zděšení pro ty západní demokraty, kteří jeho osudné iluze nesdíleli.

http://www.svedomi.cz/aktuality/a2003/npol_nam_0303_benes.htm

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

3. 12. 2009 8:12
Beneš se neostýcha zabrat i oblast Štúrova

kde Slováka před rokem 1918 viděli snad v 5.století....;-D;-D

Chtěl i Lužické Srbsko, dostal však košem.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.