Díky, že jste nás přijali! A tady máte přes hubu!

Tak jsme opět byli svědky dalšího "multikulturního festivalu" a "obohacení evropské společnosti jinými kulturními vlivy". Mám na mysli hloupý nápad jedné francouzké internetové firmy, která se v rámci reklamní akce rozhodla rozdávat balíčky peněz s částkami mezi 5 až 500 euro.

Policie se však rozhodla z bezpečnostních důvodů akci ukončit dříve než byla vůbec zahájena. Dav více než 7000 převážně afrických přistěhovalců, který se mezitím shormáždil, se však s tímto závěrem nechtěl smířit a začal rabovat obchody, převracet auta a napadat chodce.

Ne, toto nejsou scény z nového hollywoodského trháku odehrávajícího se v nějaké Bohem zapomenuté africké zemi. To je situace, ke které došlo minulou sobotu v Paříži. A Francouzi se začínají bát, neboť mají proč. Násilnosti se tentokrát totiž neodehrávali na jednom z přistěhovaleckých pařížských předměstí, ale v samotném centru hlavního města. To, co  francouzští politici dokázali svou krátkozrakou (chtělo by se říci hloupou a naivní) přistěhovaleckou a sociální politikou, totiž nemá v dějinách Evropy obdoby. Podařilo se jim vybudovat na okrajích svých měst homogenní ghetta, kde nemá francouzká moc (ať již zákonodárná, výkonná či soudní) prakticky vůbec žádné slovo. Jediným zákonem zde je "zákon džungle" - "kulturní import" přistěhovalců z rozvojových zemí. Tyto nepřátelské entity musí nyní Francouzi uplácet sociálními dávkami, aby se jejich obyvatelé jednoho krásného dne nerozhodli vyrazit do ulic a vzít si tam, co se jim zlíbí.  

Nevím. Scestoval jsem poměrně dost zemí (včetně blízkovýchodních a afrických). Kamkoli jsem přijel, tak jsem se snažil přizpůsobit jejich kultuře a chápat jejich historii, tradice a zvyklosti. A pokud tak činíme my v cizí kultuře, máme právo (ba dokonce povinnost) vyžadovat od jiných, aby oni respektovali naši kulturu.

Koukám a divím se. Já osobně totiž o takovéto "multikulturní obohacení" nestojím. Nesdílím stejné hodnoty jako africký pasáček koz a nikdy je sdílet nebudu. A stejně tak on nebude sdílet moje. A tak mám vzkaz pro všechny sociální experimentátory a různé koordinátory přistěhovalecké politiky: Strčte si takovýto multikulturalismus někam!

 

Hádanka aneb najděte 10 rozdílů:

Občanská válka v Libérii (vlevo) a sobotní řádění přistěhovalců v Paříži (vpravo)

 

 

 Odpověď na hádanku: Zatím nemají automatické zbraně. Mentalita však zůstává stejná. 

Zdroje: www.idnes.cz a AP

Autor: Dušan Rovenský | středa 18.11.2009 7:30 | karma článku: 38,81 | přečteno: 3656x
  • Další články autora

Dušan Rovenský

Darmožrouti na povodních

20.8.2010 v 7:30 | Karma: 45,83

Dušan Rovenský

Navrhuji ihned zrušit armádu!

14.6.2010 v 7:45 | Karma: 27,38

Dušan Rovenský

Oběti a (sebe)vrazi

31.5.2010 v 7:30 | Karma: 19,41

Dušan Rovenský

Flanderské inferno

12.2.2010 v 7:30 | Karma: 24,17

Dušan Rovenský

Ruský medvěd už zase řve

9.11.2009 v 7:45 | Karma: 20,78
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.