Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMV

Glock Mark VIII.

20. 8. 2010 13:37
Kristova noho, to je zase diskuse

Jeden o voze, druhý o koze, a všichni melou páté přes deváté (čest výjimkám).

Diskutující, styďte se Rv

0 0
možnosti
V

veslo

20. 8. 2010 13:32
Samozřejmě ,

vždyt to je taky jediný k čemu nám ta armáda je!!!!!!

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

20. 8. 2010 13:34
Re: Samozřejmě ,

A to není dobře?

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

20. 8. 2010 13:24
Klid

To chce klid, ty odsudky píší duševně nemocní lidé, říká se jim "internetoví trollové" a je lepší je nečíst, neodpovídat, ... prostě ignorovat. Lidská hloupost je věčná a nekonečná....

.

P.S. Hezké fotky.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

20. 8. 2010 13:28
Re: Klid

Ty fotografie nejsou moje, ale z oficiálních stránek MO.

0 0
možnosti

lojzo1

20. 8. 2010 12:28
Lampasáci a ministři nic nevědí

Dušane Rovenský,všichni víme že větší polovina republiky neví,že vše ods.rou vojáci a lampioni sežerou smetanu.Obyčejný řadový profi voják bere méně jako kdejaký dealer u Medie,nebo kdejaký komediant,který za natáčení stupidních seriálů dostává měsíčně i dvě sta tisíc.Obyčejný voják je vystaven buzeraci z vrchu a je napadán i některými civilisty,ovšem to jsou dle mého dementi,kteří se pyšní modrou knížkou,tzv.KRYPLI.Ti armádní důstojníci kteří nabírají tučnost rozkrádáním a tunelováním armádních peněz,dostávají hodnosti zdarma a našim politikům je jedno,že nejhorší práci udělají vždy ti ze spodu.To stejné se může říct o našich podnikatelích,kteří by bez zaměstnanců byly úplné nuly.Proto jsou některé ozvěny na armádu takové,ale rozumný občan ví,že bez obyčejných vojáků,policistů a hasičů je tato republika ještě více v prodloužených zádech,jak si myslíme.

0 0
možnosti
Č

čtunoviny

20. 8. 2010 12:30
Re: Lampasáci a ministři nic nevědí

R^R^R^R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
K

KEP

20. 8. 2010 12:18
Legrace

Dobrý den,

líbí se mi, jak se členové armády vždycky ukáží, když se někde objeví. Skutečně si myslím, že armáda jsou darmožrouti a nikdo mi to nevyvrátí. To že máme armádu víme vlastně jen kvůli utrácení peněz za skvělé stíhačky a ještě lepší transportéry, které samozřejmě vůbec k ničemu nepotřebujeme. S kým budeme bojovat, se Slovenskem? Znám několik případů, kdy do armády šli jen pro to, že už během studií na "Univerzitě obrany" pobírají nějakou mzdu, skýtá jim to nespočet výhod atd, atd. Znáte snad jiné povolání, kde se fasují ponožky, trička, tenisky na běhání? Jsou to relativní blbosti, ale je spousta lidí, kteří si to nemohou dovolit a nikdo jim to nedá. K tomu můžete mít příspěvek na stěhování asi 20 000? No nestěhujte se. A co třeba "preventivní rehabilitace"? Krásných 14 dní odpočinku vám armáda zaplatí. Máte směnu 24 hodin? Pak máte 4 dny volna. Spousta lidí pracuje 15 hodin denně a světe div se, každý den. Tak pojďme všichni do armády. Škoda, že já mám tu Modrou.

0 0
možnosti
Č

čtunoviny

20. 8. 2010 12:26
Re: Legrace

MODROU KNÍŽKU   NA HLAVU ;-D

Raději už nic nepiš .

 Nemusí  hned všichni vědět ,  jak jsi na tom se svým duševním zdravím ;-D

0 0
možnosti
OK

Chapefm

20. 8. 2010 12:13
Budme radi za armadu

za A velka cast toho rozpoctu na armadu jde prave na pripravu na tyto situace, aby meli autakteryma tam material dopravi, aby meli techniku s kterou muzou odklizet skody, aby meli tyto mostni konstrukce, a pak an vycvik, aby to umeli rychle smontovat a poradit si s pripadnymi  problemy a necekat az se ustanovi komisektera rekne jak to resit,  viz jine stavby.

za B pokud volate po tom ze armada mela sama rozhodnout kdy vyrazi, tak tohle povoleni nema nikde ve svete, vzdy je podrizena civilnimu vedeni. A treba v nemecku dokonce armada NESMI byt vyuzita a povolana k plneni ukolu na vlastnim uzemi.

Zaznelo tu, ze by bylo lepsi, aby vojai sli nekam delat a odvadet dane,  misto aby je konzumovali, vas by zamestnavatelpustil a platil kdyzby jste sli odklizet po povodnich? a nebo by jste to delali ve svem volnu, prpadne si vzali dovolenou?  myslim, ze vetsina by o tom ani neuvazovala,  ale jak vam bude oouzko, tak budete volat STATE POMOC. a kdo vam prijde na pomoc? premyslejte

0 0
možnosti
GU

Lioneska1

20. 8. 2010 12:08
Karma :)

Teda, navzdory této smutné situaci (povodně) musím napsat, že už jsem se dlouho takhle nezasmála. :-) Je to spíše k pláči.. no, ale jak jste uvedl v závěru, ti slušní nejsou tolik slyšet, a nadávat umí každý na všechno, to je u nás v Čechách běžná věc...R^

0 0
možnosti
LN

_lu

20. 8. 2010 12:02
...

vcelku je to vždy o tom samém: lidé kritizují něco, o čem moc neví:-( ale stejně mám dvě poznámky: není fér si stěžovat na plat 14 tis. hrubého - každý si má právo zvolit zaměstnání jaké chce a za kolik chce, druhá: výslužné, které dostávají vojáci po odpracovaných letech jste neuvedl... mám známého u vojáků, který se chlubí tím, jak nic nedělá, dostává vstupenky zdarma (např. na Sensation White - proč proboha???), dále čtu v novinách, jak generálové kradou... možná jsou to lidé z vašich řad, kteří vám škodí a né "my ostatní"...

0 0
možnosti
AK

drsny_zasveceny

20. 8. 2010 16:06
Re: ...

R^

0 0
možnosti
MZ

MZak

20. 8. 2010 12:00
Nechci se Vas dotknout, ale...

Vite, presne jak pisete. Armadu tady mame od toho, aby byla pojistkou v pripadech, kdy to verejne slozke nezvladaji. Na tech fotografiich jsou, aspon pro mne, vojaci, co delaji svoji praci. Tedy ne neco nadpozemskeho nad ramec svych povinnosti, ale presne to k cemu jsou urceni.

Je jasne, ze je dost lidi co na armadu nadava (pravem ci nepravem, to ted rozebirat nechci). Lidem vadi to, za jakou cenu to je. A ta cena je opravdu velika...neprimerene velika. Sahnete si do svedomi a zkuste mi uprimne rici, jestli kdyz se podivate kolem sebe na ostatni lidi a jejich platy a nezamestnanost, ze si nerikate "Jeste ze jsem v armade..." (a zkuste srovnat svoji kvalifikaci a vzdelani a vysluhy atd..) Nevim, fakt jsem se Vas nechtel dotknout. Kdyz si vezmu, ze tam slouzi takova horda mladych a schopnych kluku, kteri by mohli vydelavat penize a odvadet dane misto toho, aby je konzumovali. No a pak brali vysluhu do konce zivota... Muj nazor je ze to primerene neni.

0 0
možnosti

lopee

20. 8. 2010 12:14
Re: Nechci se Vas dotknout, ale...

Prostě když je to baví, tak ať to dělají, ale zadarmo. To samé učitelé - zvláště třeba učitelé němčiny, protože to je hrozný jazyk. O vědcích nemluvě, stejně nic nevybádají... No s tímhle uvažování půjde ČR do háje. Opravdu je nejhorší, když o dané věci začne rozhodovat diletant. PS: Kolik tak peněz dostal ten voják třeba od toho bagru za to, že si armáda nakoupila třeba ty Pandury aj.... Podle všeho samé, co vy. Tedy nic. ;-)

0 0
možnosti
HD

harius

20. 8. 2010 11:51
Já jen nechápu

proč to vždycky musí trvat tak dlouho, než armádu povolají. A proč v takto kritických situacích nesmí armáda říct "Jo, tak tam je to zlé, bude to o hubu, jdeme na to.", ale musí čekat na pokyn. Zrovna v jednom odkazu zmiňovaná 4.brigáda rychlého nasazení, proč tito specialisté čistí sklepy ? To mají dělat ženisti a další. Speciálové tam přece měli být v onu sobotu ráno a zachraňovat lidi! Hasičů je málo, poldů taky (a tím rozhodně nechci říci, že to nedali, dali to a úžasně, ale nemuseli na to být sami) a určitě by se ani jedni nezlobili, kdyby jim speciálové pomohli. A postižení lidé už vůbec ne. Znám pár lidí ze 42.praporu z Tábora a vím, že by tam došli i pěšky, kdyby jim dal někdo rozkaz, zvlášť když to viděli na ČT24.  A oni je tam pošlou týden po tom. K čemu to je ? A ještě jim lidi nadávají.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

20. 8. 2010 11:55
Re: Já jen nechápu

Souhlasím. Je potřeba se ptát starostů postižených obcí. Ti jsou totiž prvotní zadavatelé požadavků, kolik a jaké pomoci potřebují. Neviním je z toho. Většina z nich, v takové situaci, dělá svojí práci pod velkým tlakem a s nejlepším vědomím a svědomím. Otázkou však zůstává, jestli je to dostatečné...

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.