Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vit.kucik

18. 1. 2010 16:07
Souhlasím...

...ekonomická krize je jen důsledkem (neekonomického chování)...

0 0
možnosti

petrph

18. 1. 2010 8:53
Typický text zbohatlíka ze 30.let

Tehdy se opravdu daly "etické problémy"  řešit tak že se dalo pár tisícovek na dobročinnost, a z toho se zaplatila polévka co se na ulici nalévala nezaměstnaným aby neumřeli hlady, a pro bezdomovce ratejna kde se ani nemuselo topit.A svědomí bohatých bylo čisté,

Bohužel, svět je od té doby trochu složitější....Hádám že tehdejší vydávané částky na dobročinnost by nestačily na dnešní ekologické daně. O dnešních rukou co eticky natahují ruce pro podporu, od skutečných charitativních organizací co pomáhají těmm nejubožejších, přes souteže královen krásy až po vědecké granty pro bádání typu glob.otepl. nebo zkoumání ženského bodu  G ani nemluvě...

0 0
možnosti

Cyberpunx

18. 1. 2010 10:27
Re: Typický text zbohatlíka ze 30.let

Se kterou částí citátu "typického zbohatlíka" (jinak, slovo "zbohatlík" je obvykle používáno jako pejorativní výraz levičáky nejhrubšího zrna) nesouhlasíte? Já osobně na tomto citátu nevidím nic, s čím by se dalo nesouhlasit. Myslím, že Tomáš Baťa naprosto trefně vyjádřil to, že pokud si jednotlivec nebo stát žije nad své poměry, dřív nebo později to s ním špatně dopadne. Naprosto nechápu lidi, kteří nemají penize např. na dovolenou u moře a kupují si zájezd na splátky nebo si na ni berou půjčku. Proboha! Když na to nemám a NUTNĚ to nepotřebuji, tak si to přeci nebudu pořizovat jen proto, že Mařka z prasečáku jede letos k moři také. A takto se, bohužel, pravidelně chová i náš stát.

0 0
možnosti

SID09

18. 1. 2010 8:06
Fakt , jo ?

Takže v morální krizi jsou skoro všechny strojírenské firmy od východu po západ a od severu k jihu a hospodářská deprese je pouze následkem tohoto morálního úpadku ? Nebo že by v morální krizi byli politikové a my to jen za ně odskáčem?  !!;-D!! 

0 0
možnosti

editi

18. 1. 2010 7:54
****

R^;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.