Diskuse

Odhalil jsem další nacistický symbol!!!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Reeve

11. 1. 2010 2:11
Trochu levné

Najít si přes Google emblémy divizí SS a nalézt v nich paralely s dnešními znaky je opravdu snadné, vždyť mezi nimi najdeme například současný znak záchranářů, symbol likéru Jägermeister, rakouskou orlici, koňskou hlavu, ba dokonce i symbol eura (divize "Estonian"). Když k tomu přičteme i jednotky Wehrmachtu, máte námětů na "vtipný" článek přehršel.

Trochu však zapomínáte, že současný "humbuk" se týká něčeho jiného: Týká především úmyslného užívání nacistických symbolů jako jakýchsi "chlapáckých symbolů síly" - naši "borci" v Afghánistánu velmi dobře věděli, co si na přilby kreslí. A týká se to také případů, kdy naivkové z webu ukradnou a použijí nějaký "pěkný symbol", aniž by se namáhali na téže stránce přečíst, k čemu ten "pěkný obrázek" vlastně patří. Ano, myslím toho trumberu z přírodovědného oddílu, který znak pro děti stáhl ze stránky e-shopu s nášivkami divizí SS. Jistěže si nezaslouží trestní stíhání pro propagaci fašismu. Ale kritiku za kradení a nulovou schopnost úsudku ano.

0 0
možnosti

Rob J.H.

11. 1. 2010 14:27
Re: Zcela přiměřené

No jo, jenomže ten "humbuk" se týká Gazdíkova blouznění a jeho naprosto mimoňského článku o tom, jak Naše vojsko údajně propaguje fašismus, protože ve svém časopise Fakta a svědectví si dovolilo spolu s jinými propagandistickými dílky přetisknout i nacistický plakát, aniž by retušovalo haknkrojc (! - nad tím se zamyslete...) Autor blogu provedl totéž, co pan Gazdík, jenomže narozdíl od lovce nacistů Gazdíka s vtipem a nadhledem.

0 0
možnosti

retkini

9. 1. 2010 17:44
Karma

Tohle Gazdík nemůže pobratR^

0 0
možnosti

akki

9. 1. 2010 8:56
Přečetla jsem

oba texty soudruha Gazdíka8-o a myslím, že už je zralý na psychiatrii. Nebo na odstřel. To jsem militantní, co?!

0 0
možnosti

cara al sol

10. 1. 2010 10:07
Re: Přečetla jsem

Gazdík sice ty paskvily napsal, ale on podle mě nerozhoduje o tom, zda budou uveřejněny, nebo ne. Případnou svěrací kazajku apod. by tedy spíš zasloužil někdo jiný. Skutečnost je ale daleko prozaičtější. Něco se psát musí a čím emotivnější a kontroverznější článek, tím víc čtenářů. O tzv. bulvárních tématech iDnes nemůže psát, protože je rádoby solidní. Vraždí se málo, musí tedy brát, co zbylo. Nácky, teroristy, pedofily a pěstitele kaktusů s meskalinem.

0 0
možnosti

Humprey sir

8. 1. 2010 12:59
mi neva, že byl důstojník, ale že jest blb

0 0
možnosti

Cyberpunx

8. 1. 2010 13:11
Re: mi neva, že byl důstojník, ale že jest blb

Jenže on neměl v ČSLA na starosti velení, ale propagandu. A tom je setsakramentský rozdíl!

0 0
možnosti

Cocotus__Interruptus

8. 1. 2010 10:14
Karma...

R^R^R^

Jinak, politruk CSLA Gazdik evidentne neunesl muj email, ktery jsem po jeho "kauze" s mladymi prirodovedci poslal na adresu redakce, a byl jsem obratem zabanovan. http://www.pastebin.cz/27442

No, uz mam 9 nevhodnych, jdu pomalu naklikat dalsi ucet na nasem nejduveryhodnejsim serveru. :-PRv

0 0
možnosti

Chytracisko

8. 1. 2010 10:02
Myslím že to alespoň pomůže

mladým blbcům trochu se zamyslet nad tím, jestli je normální si "prostě stáhnout nějaký symbol z internetu" a začít ho používat jako znak svého oddílu, například. Znaky a symboly mají vlastní minulost a symboliku, buď to chce na něco navázat, nebo začít s čistým štítem odznovu. Navazovat na něco co neznám je minimálně hloupé.

0 0
možnosti

Cyberpunx

8. 1. 2010 12:58
Re: Myslím že to alespoň pomůže

Zrovna ta alpská protěž je dodnes symbolem hoských jednotek rakouské a německé armády. Tento konkrétní symbol (tak jak stojí a leží v článku MF Dnes) je používán Brgsfuehrery (hoskými vůdci) německé armády. takže se spíš divím, že se panu gazdíkovi neozvala německá ambasáda, aby jim vysvětlil, jak to s tím nacistickým symbolem myslel... 

0 0
možnosti

Bůh Nejvyšší (25)

7. 1. 2010 20:07
Je třeba vidět podstatu věci.

Nejde vůbec o to, jestli ten nebo onen symbol je "nacistický".

Máme tu určité zákony resp. paragrafy, které útočí na svobodu slova, vyznání a politické orientace, zaručené Listinou základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku ČR. To je největší problém.

Dále, když už tu tyto zákony máme, nedodržují se a zcela záměrně se jimi perzekuují jen některé myšlenky (např. nacismus, rasismus), zatímco jiné (např. komunismus, radikální islamismus) jsou blahosklonně přehlíženy a tolerovány.

0 0
možnosti

Cyberpunx

7. 1. 2010 22:32
Re: Je třeba vidět podstatu věci.

Pokud si myslíte, že některé zákony nebo jejich části porušují Listinu základních práv a svobod, kontaktujte svého poslance, ať pošle stížnost k Ústavnímu soudu. Myslím si, že pokud by v legislativě ČR skutečně také zákonné normy existovaly, už by je zmiňovaný Ústavní soud zrušil. A to, že je u nás propagace neonacismu trestná (narozdíl třeba od USA) pouze kvituji...

0 0
možnosti

truepapas123

7. 1. 2010 18:58
MUHEHE

R^R^R^;-D;-D;-D;-D K+

0 0
možnosti

Alena Jorová

7. 1. 2010 15:47
symbol

"Emblémem a tradiční ochrannou známkou skupiny Raiffeisen je zvláštní architektonický prvek: dvě zkřížené koňské hlavy (tzv. Giebelkreuz). Giebelkreuz, který již po staletí zdobí štíty mnoha budov v Evropě, je symbolem ochrany rodin shromážděných pod společnou střechou před zlem a životním ohrožením."

Toto je výňatek z textu o historii Raiffeisen Group ze stránek http://www.rb.cz.

0 0
možnosti

Cyberpunx

7. 1. 2010 18:24
Re: symbol

Já vím, co ten symbol představuje, ale vysvětlujte to lidem typu pana Gazdíka...

0 0
možnosti

@Teo

6. 1. 2010 13:10
Well,

vidím to s "přidanou hodnotou" [>-] asi takhle: http://ateo.cz/i/5136/ ...

0 0
možnosti

VentreSaintGrisXX

6. 1. 2010 14:08
Re: Well,

Pěkné, ale bacha na URNU za dveřma...:-)

0 0
možnosti