Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Tuubeen

28. 11. 2009 17:36
Co byste nechtěl? Integrovali se!

Při soutěži rádia Kiss Jižní Čechy  v Českých Budějovicích musela záchranná služba ošetřit čtyřiadvacet zraněných lidí. Mezi poraněnými byly i děti. Desetiletou dívku odvezli záchranáři ve vážném stavu do nemocnice.

Lidé se zranili v davu poté, co soukromé rádio vyhlásilo na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích akci s názvem Vysypeme přímo mezi vás 100 tisíc korun. Účastníci úterní akce se kvůli poukázkám, za něž rovnou na místě získali peníze, málem ušlapali. Podle primátora Juraje Thomy nedošlo k pochybení ze strany městské policie, ta měla pouze zajišťovat uzavření náměstí. Primátor navíc pochválil šest policistů, kteří se aktivně zapojili do záchranné akce.

http://www.tyden.cz/rubriky/media/budejovicke-radio-rozdavalo-penize-24-lidi-se-zranilo_113885.html

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

20. 11. 2009 22:31
Jako agitka je to dobré...

... a karma odráží, že jede na špici momentální vlny masové nálady. Přistěhovalci nejsou populární. Nicméně (ač mně diskutéři zlynčují) musím vyjádřit své přesvědčení, že imigrace časem přestane být pro Evropu problémem. Problémy i nyní dělá naprostá menšina z nich a imigrační proud bude v následujících desetiletích slábnout. Z dlouhodobého ekonomického hlediska budou imigranti přínosem. Mohl bych dlouho diskutovat o technických a statistických detailech svých tvrzení, ale nejspíše nenajdu odpovídající partnery, převládající diskuse se nese spíše v iracionální kulturně-politické rovině "oni nám berou identu", "oni ohrožují naši kulturu", apod.

Vím, že mnohem více "sexy" vypadají apokalyptické předpovědi zániku staré dobré Evropy než tvrzení, že se "nic tak zvláštního zase nestane". Přesto si zkuste Evropu představit za 30 let všední a obyčejnou, skoro jako dnes. Je ta představa opravdu tak drsnou sci-fi... ?

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

21. 11. 2009 19:10
Re: Jako agitka je to dobré...

Ano, skutečně si myslím, že jde z Vaší strany o drsnou sci-fi. Imigrace z bývalých afrických kolonií probíhá do Francie již od cca od 60. let 20. století. Takže nejde o nějaký nový trend. Co je však nové, je počet imigrantů, který se začíná ve Francii dostávat nad jakousi pomyslnou "kritickou hodnotu". Již nejsou rozpuštěni ve většinové, původní francouzké společnosti, ale tvoří vlastní homogenní paralelní společnost. A začínají se chovat stále nevybíravěji vůči původní společnosti - žádna asymilace, žádna integrace se nekonala, nekoná a konat nebude.

Každopádně se musím pousmát nad Vaši arogancí, když tvrdíte, že "nenajdete odpovídající partnery" pro diskuzi. 8-o Kolik let jste, vážený "odborníku, kterému se nikdo nevyrovná", strávil v afrických či blízkovýchodních zemích? Spíš nemáte žádné odpovídající argumenty pro Vaše tvrzení...

0 0
možnosti
RM

Astern

18. 11. 2009 15:56
Střet kultur

Dnes máme demokracii a to znamená, že každý má své práva. Má je cikán, černoch i muslim. Určité kultury ale spolu nejsou kompatibilné. U jejich střetu nastáva konflikt. Kdysi se konflikty řešili silou. Výpravy do Svaté země byli s mečem v ruce. Protože je dnes demokracie, tak se všechno řeší humánně. Bohužel je politicky nekorektní označit někoho za škodcu nebo příživníka tohoto státu a po něm tvrdě jít. Poklidným způsobem není možné převychovat někoho na našu kulturu. Policajní stát vytvořit nelze, to by nám pseudohumanisti nepovolili. Zabíjet se s ohledem na stav demokracie a humanity v naší společnosti taky nelze. Asi zůstane jedina možnost, že Evropané budou převálcováni jiným kulturami protože se sami nedokážou bránit jejich vlivu resp. svým demokratickým režimem si sami kopou jámu.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

19. 11. 2009 8:29
Re: Střet kultur

Demokracie je naprosto v pořádku. problém jsou lidi, co dneska v Evropě vládnou, a zcela nedemokratický politicky korektní teror. Je to na nás, abychom demokracii správně používali, zajímali se o to, co námi volení zástupci ve fukncích dělají, a u voleb se pak podle toho chovali. Vyhánět totalitní islám jinou formou totality je nesmyslné.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 11. 2009 12:45
Jen pro úplnost

Většina těch Afričanů jsou "rodilí Francouzi". Jejich předci pocházejí z francouzských kolonií.  Ta imigrační politika Francie není vůbec, ale vůbec nová. Má hodně přes sto let.

0 0
možnosti
MS

kenzo

18. 11. 2009 13:12
Re: Jen pro úplnost

To nic nemění na tom, že stará dobrá Francie je pryč. Tento Frančistán je zdegenerovaným mementem a arabsko-černošským smetištěm bez perspektivy.Arabsko-černošský Frančistán se (ne)kvalitou populací přibližuje k Africe a tato lůza to jen potvrzuje!

0 0
možnosti
RB

erben3

18. 11. 2009 12:34
.

Karma. A na článek si určitě vzpomenu u voleb :-)R^

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

18. 11. 2009 9:56
A už

po Vás multi-kulti socialisté jedou! Jak si můžete dovolit se nechtít nechat obohatit! Vy určitě budete XENOFOBNÍ, HETEROSEXUÁLNÍ BÍLÝ FAŠISTA! ;-D

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

18. 11. 2009 12:14
Re: A už

V debatách pod svými články jsem byl už nazván kde čím (komunistou, fašistou, rasistou, sadistou atd. atd.) takže těch přirovnání již kvapem ubývá. ;-D

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

18. 11. 2009 9:44
AK47

Automatické zbraně už někteří mají, bohužel, jen je zatím nevytáhli.

http://puschman.blog.idnes.cz/c/85027/Zastrel-si-sveho-policajta-Kalachem.html

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

18. 11. 2009 12:15
Re: AK47

Aha. Díky! Normálně vaše články čtu, ale tohle mi uniklo.

0 0
možnosti
V

v.moravan

18. 11. 2009 8:18
Bohužel

Už i ty automaty mají. Lze to dohledat - myslím že to bylo ve čtvrti St. Denis v Paříži, kde zasypali hlídkující policisty palbou z automatu. Neštěstí je, že těmito entitami jsou už infiltrovány i státní složky včetně armády (cizineckou legii nevyjímaje) i policie. Když jsem byl v zimě 05/06 v Kosovu, vypukli zrovna nepokoje, když každý den shořelo přes tisíc aut a z pumpy byli postřeleni policisté. Dostali jsme rozkaz se přichystat na případný přesun do Metropole (domácí půda) k řešení situace. Po týden a půl na to se situace uklidnila a my zůstali na misi. Byl to pro mě důkaz toho, že vláda měla strach, že už vypukla občanská válka a byla ochotna udělat nevídané - nasadit na svém vlastním území FCL.

0 0
možnosti
V

v.moravan

18. 11. 2009 8:18
Re: Bohužel

Omlouvám se za chyby nekontroloval jsem to po sobě.

0 0
možnosti
PD

P.D.F

18. 11. 2009 7:56
Bohužel, díky Lisabonské smlouvě

to brzy u nás bude vypadat podobně. Alespoň podle toho, co jsem četl v médiích o údajné "nutnosti solidarity v imigrační politice" a prohlášením, že imigrace nemůže být probléme nárazníkových států, ale musí se týkat celé EU. Díky LS na nás mají teď bič a mohou nám sem vyvézt koho chtějí a v jakém počtu chtějí a my proti tomu nemůžeme nic dělat. 

0 0
možnosti

CART09

18. 11. 2009 9:54
Re: Bohužel, díky Lisabonské smlouvě

přesně tak... Merkelová se Šerközym si většinově odhlasují, že se musí imigranti "rozprostřít" do všech zemí, a my nemáme díky LS žádný nástroj, jak tomu zabránit... jakkoliv Klause nemusím, tak v tomhle byl ten jeho truc aspoň náznakem jednání státníka...

0 0
možnosti
KC

KCHO1

18. 11. 2009 7:50
Nábožebství míru

R^Ctěl bych dodat, že tohle obohacení naší kultury se povětšinou uklání směrem k jistému místu v Saudské arábii;-)  http://www.thereligionofpeace.com/

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.