Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vit.kucik

20. 11. 2009 22:43
Máte pravdu, že ČR by měla být před Ruskem...

... stále ve střehu, protože v tomto období pro nás Rusko znamená prakticky jedinou reálnou zahraniční hrozbu. Vojenskou, politickou nebo vojensko-ekonomickou, jak naznačujete v závěru. A přihlouplý panslavismus tomu jde jen na ruku...

0 0
možnosti
P

Pavel_D

9. 11. 2009 15:26
On ruský medvěd

někdy neřval? Vzpomeňte na r. 1848, Bakunina, vyprovokované povstání proti R-U se záměrem, že Rusko přispěchá bratrům Slovanům na pomoc, a pak si je hezky připojí k říši. A tak dále.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

9. 11. 2009 20:06
Re: On ruský medvěd

Ano, řval pořád. Někdy více a někdy méně. Smutné však je, že na tento přitroublý panslavismus dodnes řada, nebojím se je tak nazvat, kolaborantů slyší a očekávají navrat okovaných ruských holinek.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

9. 11. 2009 14:08
Asi tak

Jinak z těch fotek (zde i jinde - ATM atp.) je vidět, že je to typicky ruské cvičení. Za dobré viditelnosti, tankový klín, vysoká spotřeba munice ... motostřelci si potřebovali zacvičit. Proč by měli cvičit jen námořníci a letci, ne? Jediným probléme je, že na "potlačování terorismu" se T-80 vůbec nehodí. Tak museli vymyslet nějaký smysluplný program.

.

Prostě jen další typické silácké gesto - to Rusové mají rádi, tomu totiž rozumí. Jen mne zaráží, že museli vědět o polské reakci a přesto je to nezastavilo. Asi odveta za Gruzii 2008 (a ochladnutí vztahů mezi RF a NATO).

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

9. 11. 2009 14:29
Re: Asi tak

Souhlasím, že Rusové jsou pořád v závěsu Studené války. Vojenské myšlení jejich stratégů a plánovačů se za těch 20 let prakticky vůbec nezměnilo, což dokazuje i nedávná invaze do Gruzie. Přestože je některými vydávána za ruský vojenský úspěch, opak je pravdou. Hlavním důvodem proč se Rusům podařilo Gruzínce porazit byla obrovská materiální a početní převaha a také to, že celá akce byla s velkou pravděpodobností předem připravená (a Šalikašvili byl tak hloupý, že jim sednul na lep). Navíc, gruzínská armáda byla špatně vycvičená a nepřipravená na konvenční válku. Ostatně, o podprůměrném ruském výkonu v Gruzii se lze dočíst na různých zahraničních (dokonce i ruských) serverech napr. zde: http://topics.blogs.nytimes.com/2008/08/11/a-test-for-the-russian-military/#more-110

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

9. 11. 2009 8:17
S pomocí LS spojená Evropa se lépe ovládne...

Než jednotlivé státečky.....nemusíte podplácet desetitisíce politiků, stačí stovka,dvě v Evropském parlamentu....zkuste se nad tím alespoň zamyslet, než začnete nadávat! Je hezká představa Evropy zásobované surovinami a plynem a ropou z Ruska, také spokojeného, jenže jak to bude doopravdy ? Diktát cen, vydírání, kapitulace....tohle je jedna z mnoha možností...

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

9. 11. 2009 12:46
Re: S pomocí LS spojená Evropa se lépe ovládne...

No, tak s tímto názorem samozřejmě nemohu souhlasit. To je stejné, jako tvrdit, že se Rusku náramě hodí existence NATO, protože tak alespoň své špionážní aktivity může zaměřovat proti jedné vojenské organizaci a ne proti řadě jednotlivých ozbrojených sil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.