Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Cmk

14. 10. 2009 12:54
Není ani černé, ani bílé

1) k MP neberou každého. Mám známého (nikoliv kamaráda) - podle mě frajírek, přesně odpovídající reklamně, který by se předváděl na motorce, laškoval s kolegyněma a já nevím co... Neprošel psychotestama

2) ono když stížností na strážníky dorazí několik desítek denně a leckdy jsou to opravdu profesionálně právníkem sepsané kličky drbanům, pak ty méně závažné věci (ano, neurvalé poslání do pr*ele patří stále mezi ty méně závažné) se řeší bohužel jaksi zametením pod koberec.

Pokud to bylo, jak Vladimír Kroupa napsal, je ten strážník opravdové hovdo a tahle věc je to, co by na to mělo doopravdy upozornit a faktem je, že dokud neudělá opravdový průser nebo více malých podobných průserů, asi ho nikdo nevykope.

Na druhou stranu - i MP má omezený rozpočet a nemá dostatek lidí úplně na všechno - tudíž i při řešení jakýchsi provinění se jde cestou priorit od největších průserů k nejmenším.

0 0
možnosti
IR

yntelygent:-)

1. 10. 2009 23:04
Ahoj Dušane,

do jisté míry s Tebou souhlasím, ale nelze to brát tak striktně. S MP spolupracuji poměrně často, setkávám se s nimi a komunikujeme. Ještě jsem se nesetkal s případem nějaké buzerace. Opravdu si myslím, že nejvíce nadávají ti, kdo přestupují zákon a jsou za to trestáni. Všude se najde hlupák, ať je to v ozbrojených, či neozbrojených složkách, ale přeci jen jsem přesvědčen, že u MP je většina lidí vcelku rozumná. A od mnoha z nich jsem slyšel dost stížností na Blažka a ten póvl okolo něj, páč jim jen působí problémy.

Nebudu hodnotit náborák, páč to mi nepřísluší. Pokud jde o mě osobně, pak nemám s MP problém. U nás na sídliště je katastrofální situace s parkováním a MP je natolik rozumná, že do 7.00 nechává špatně parkující na pokoji.Jedná pouze  v případě, kdy nemůže projet sanitka nebo soptíci.

Jako všude - je to kus od kusu.

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

1. 10. 2009 23:37
Re: Ahoj Dušane,

Ahoj Ivo! Rozhodně nepaušalizuji - v MP (jako v každé firmě nebo instituci) jsou lidé dobří i špatní, slušní i grázlové. Věřím, že těch dobrých a slušných je většina. Já jen upozorňuju na pochybnou "firemní kulturu", kterou se vedoucí funkcionáři MP řídí.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

1. 10. 2009 13:50
neviděl bych to až tak černě...

Nemám rád městskou policii,myslím,že její založení je jedna s hloupostí která se stala.Nic méně pokud už je nedá se šmahem odsuzovat.Stejně jako všude jinde najdou se i u nich pochybné existence ale na druhou stranu je tam docela dost lidí kteří svou práci dělají dobře a lidem pomáhají.Mají omezené pravomoce,na jednu stranu je to dobře,na druhou co pak mohou dělat.Starostové je nutí vybírat pokuty neb tím přispívají do obecního rozpočtu.Nemohou odmítnout proto,že by přišli o práci.Chybou je že hodně jezdí v autech místo aby obcházeli ulice a jiná místa.V současné době jsou natolik diskreditování různými aférami,že by bylo lepší je zrušit a místo toho věnovat ušetřené peníze na něco jiného nebo státní policii která by dělala jejich práci.Odsoudit je tak jak jste to provedl vy však není správné.

0 0
možnosti
S

Sekanice

1. 10. 2009 12:14
kdyby jste se více informoval

Kdyby jste se více informoval a o tématiku více zajímal, tak by jste věděl, že zákonné pravomoce má policie v našem státě velmi malé a z toho plyne velmi mnoho problémů, typu, že každý lump si na ně vyskakuje a nemá před nimi respekt, protože moc dobře ví, že se mu nemůže nic moc stát.  Za to, že ty pravomoce policii ale chybí nemůžou ti, co tuto práci vykonávají a zrovna tak nechápu spojitost mezi reklamou a lidmi, kteří tuto práci vykonávají. Policisté stojí za houby, protože někdo zadal a vymyslel nablblou reklamu...? (Ani jsem jí neviděla, takže ani nevím, jestli je skutečně nablbá)

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

1. 10. 2009 13:03
Re: kdyby jste se více informoval

Ale já jsem poměrně dobře informovaný a tématiku se zajímám. ;-D A pravděpodobně více než Vy. Nemá smysl se stále dokola opakovat. O firemní kultuře a tom, jak to souvisí se stylem náborové kampaně jsem již psal v některém příspěvku níže.

0 0
možnosti
JM

JoMe

29. 9. 2009 19:10
...

autorovi unikla podstata reklamy a vůbec účel reklamy... takže když vidíte reklamu na nealkoholický nápoj, po kterém vám narostou křídla, tak má asi oslovit lidi co chtějí být ptáci že? Ne.. reklama má zaujmout a přitáhnout pozornost, je v ní používáná nadsázka apod. Promiňte, ale Váš příspěvěk i přes značnou karmu je mimo.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

30. 9. 2009 10:57
Re: ...

Myslím si, že to nelze srovnávat. Z náborového klipu mi opravdu není jasné jakou cílovou skupinu vlastně chtěli zadavatelé a autoři oslovit. Zejména pokud se jedná o práci spojenou se zodpovědností a určitými pravomocemi.  

0 0
možnosti
V

veskawesi

29. 9. 2009 16:36
haha

ta reklama je vazne vtipna:)))

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

29. 9. 2009 11:52
Perfektní článek!

Taky jsem přemýšlel, jestli chci strážníka, který ve své práci hledá romantiku, adrenalin nebo akci nebo zda by nebylo správné chtít strážníka, který je připraven chránit, bránit, sloužit a pomáhat. Celá MP, zejména MPP je jeden velký omyl. Banda tragédů, kteří se nedostali k PČR a kteří si léčí svoje mindráky. Když MPP, tak to má být sbor strážníků, kteří budou pokutovat majitelé kálejících psů, vodit děti přes přechody, v ulicích dohlížet na bezpečnost a ne, že se budou snažit vyrovnat PČR a jediné, na co se zaměřují, jsou snadno odhalitelné přestupky, s bezpečností často nesouvisející. Když vidím měšťáka, vidím pomalu rudě.....

KARMA!!! R^

0 0
možnosti
S

slosovatel

30. 9. 2009 15:07
Re: Perfektní článek!

Ja mam s mestakama zase ty nejlepsi zkusenosti, dokonce je vidim i v odlehle garazove oblasti, kde kupodivu nedochazi k zadnym kradezim.

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

27. 9. 2009 23:53
Autor popsal velmi přesně

Pan primátor (bývalý) měl prostě potřebu mít svůj ozbrojený sbor a připadat si jako nějaký vládce. Jinou funkci strážníci neplní, občas něco užitečného udělají, ale to je spíš výjimka a navzdory tomu, jak je tato organizace zřízena i řízena.

Chovej se jako hovado - strážníci v méně kultivované formě předvádějí, co jsou jejich nadřízení ve skutečnosti zač. Bém bývá navenek velmi uhlazený, líbivost sama. Proslýchá se, že jinak umí docela hystericky křičet. Zkrátka přetvářka, líbivá fasáda. A strážníci, ti jen ukazují nahou realitu, co jsou jejich páni zač.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

26. 9. 2009 9:21
Není co dodat.

R^

0 0
možnosti
C

coj@nato.2

26. 9. 2009 14:15
Re: Není co dodat.

R^.........Ale ne tak docela.:-) Ono je právě co dodat ! Třeba, že.......!"Já si chci ve svém městě sám volit svého ŠERIFA" !

0 0
možnosti
PP

ippokorny

26. 9. 2009 8:27
Můžu jen pochválit autora blogu, jak jednoduše ukázal,

kde je také chyba. Padla tu poznámka o možné nadsázce. Představte si, že by třeba byla reklama, jak lékař jede na motorce na zadním kole na sál  a mělo by to znamenat, že zajištuje pomoc rychle a že je zdatný, asi by vás to nerozesmálo, či pohřební služba také na motorkách jako garance rychlých služeb. Něco je věc vážná a vtipkovat na téma, že městská policie si jezdí po Praze na zadních kolech motorky či skáče po vaší střeše (kdo jí pak opraví a opravu zaplatí?) je opravdu hloupost. P.P.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.