Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

falm

7. 9. 2009 12:43
Tak v případě bomby a hřibu

by si vpravo a vlevo spetl snad jen blbec, nemyslíte? Nepište zbytečné kraviny!

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

8. 9. 2009 1:20
Re: Tak v případě bomby a hřibu

Tak to jsem rád, že jste si to nespletl. R^

0 0
možnosti
G

Gloom

24. 8. 2009 10:52
Diky, karma

Díky za článek, opět zajímavé počtení. Podle diskuse níže nejsem jediný, koho zarazila zmínka o letadle s jaderným pohonem, ale to jste si už mezi sebou vyříkali.

Když tak čtu o tom soutěžení ve schopnosti pozabíjet se navzájem, tak jsem sakra rád, že se místo zbraní hromadného ničení přešlo zase zpátky na zem a bojuje se spíš ve světě virtuálním. Bylo by fajn, kdyby generálové začali svádět bitvy klasicky ve hrách na počítači a ukojili tím své touhy. Jinak to dopadne tak, jak řekl Einstein...ve 4. světové se bude bojovat klacky a kameny.

Díky za článek, hned jdu číst další pokračování.

0 0
možnosti
WP

Wes Parmalee

23. 8. 2009 11:41
Karma

R^

0 0
možnosti
NN

papullus

20. 8. 2009 18:19
Pane autore,

vysvětlete mi prosím toto :

Bombardér s jaderným pohonem NB-36H Crusader (USA)

I když  reaktor pracoval, nedodával energii motorům (ty byly poháněny klasicky

Tak byl poháněný ten letoun nukleárně nebo nebyl ? Zkuste se zamyslet nad tím,že sice titulek zaujme,ale zároveň z vás udělá troubu .... letoun byl poháněný normálně,pravda,vezl reaktor,ale neletěl na energii jím vyrobenou ... a asi ani nemohl,protože pochybuji,že by tam byla část pro výrobu el.energie ..... seriozní pojednání není závislé na senzačních titulcích .....

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

20. 8. 2009 21:12
Re: Pane autore,

Pane čtenáři,

doporučuji si něco k tomuto tématu nastudovat. Jinak byste nedělal ukvapené a naprosto zcestné závěry. V svém diskuzním příspěvku totiž  píšete: "... a asi ani nemohl, protože pochybuji, že by tam byla část pro výrobu el.energie ...", což značí, že o tom nic nevíte, neboť jednoduše spekulujete. Přitom v řadě odborných článků je celý systém relativně detailně popsán - včetně speciálních motorů, které mohly být poháněny jak jaderným reaktorem, tak konvenčními PHM. Takže troubu jste ze sebe udělal, bohužel, Vy - i díky Vaší neomalenosti.

0 0
možnosti
IR

yntelygent:-)

20. 8. 2009 15:39
Velice zajímavé,

nicméně, jako bývalého vojenského chemika mě zajímá, kdy se dostanou na řadu naše hračky (látky typu V, sarin, chlorkyan, etc...)? Tedy, okud na ně vůbec dojde?!

R^

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

20. 8. 2009 15:48
Re: Velice zajímavé,

Všeho dočasu. I na to dojde. :-)

0 0
možnosti
JR

Daun

20. 8. 2009 14:53
Carbomba?

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

20. 8. 2009 13:09
atomovy bombarder

Zdravim, velmi dobry clanek, ja bych jen jeste doplnil k tem atomovym bombarderum, ze to nebyl jen upravney Convair B-36 Peacemaker, ale take spousta dalsi velmi abmicioznich prototypu, ktere nakonec nespatrili svetlo sveta. Velmi zajimavy dokument na toto tema lze nalezt na Youtube, urcite doporucuji ke shlednuti a zajimavy je vlastne i ten duvod, proc prestoze tyto stroje byly a jsou dodnes technicky mozne zadne z nich neletaly. Jednou z velkych neznamych, bylo totiz to, ze pokud by doslo k havarii letounu nekde v obydlene oblasti, jaky by melo dopad, pokud by se z nebe zritil jaderny reaktor a explodoval...teorie se ruznily, nicmene nikdo TOHLE nehodlal riskovat....http://www.youtube.com/watch?v=S86zRMehs-A&feature=channel_page

0 0
možnosti
C

Cyberpunx

20. 8. 2009 13:18
Re: atomovy bombarder

Děkuji! Ano, těch projektů bylo samozřejmě mnohem víc - jak v USA, tak SSSR. Např. v SSSR zkoušeli Tu-95LAL (http://www.aviation-history.com/articles/nuke-bombers.htm). Byla to doba prvotního nadšení z jaderné energetiky a příliš se nehledělo (nebo ještě nebyly známy) i na její stinné stránky. Jinak, jaderný pohon nabízí pro vojenské účely jednu obrovskou výhodu - v podstatě neomezený dosah. Nakonec byl ze všech těchto pokusů realizován jaderný pohon pouze u ponorek a některých typů plavidel (křižníků a letadlových lodí).

0 0
možnosti
WD

wildge

20. 8. 2009 11:53
Zajimavosti

Duvodem pro vyrazne omezeni tristupnove RDS-220 (oficialni oznaceni bomby) byl strach z prilis velkeho radioaktivniho spadu, protoze ten by padal do obydlenych casti SSSR. I tak to bylo dost nebezpecne. Razova vlna rozbijela okna pry az ve Svedsku.

Zajimave take je, ze Castle Bravo bylo vlastne selhani testu. Puvodne mela mit silu jen tretinovou.

0 0
možnosti
Q

qwerty1234561

20. 8. 2009 10:26
zapálení atmosféry

vědci měli u tsar bomby strach ze zapálení atmosféry a spuštění globální řetězové reakce

0 0
možnosti
RA

romsky aktivista

20. 8. 2009 8:38
gut

:-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.