Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Glock každopádně bez -e

9. 7. 2009 14:09
To máte tak

Tihle mladí mají roupy a žádnou odpovědnost. Dejte jim možnost se seberealizovat a postavit se na vlastní nohy a celý ten squat chcípne na úbytě.

0 0
možnosti

G4Danny

9. 7. 2009 14:14
Re: To máte tak

Jak se to dela "dat moznost"? Co to znamena? Dat jim praci, kdyz jsou objektivne nejlepsi kandidati, nebo zvlast pro ne vytvorit pracovni misto, kde nebudou muset pracovat, ale budou moci byt placeni?

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

9. 7. 2009 14:43
Re: To máte tak

Najít něco, co je bude motivovat a zajímat ... dlouhodobě. Na těch fotkách nejsou squateři, ale puberťáci v dospěláckých tělech. Když se s nimi dáte do řeči, tak na vás 100% dýchne puberta. Tihle lidé vědí, čím být nechtějí (všimněte si jejich argumentace a postojů), ALE ZÁROVEŇ NEVĚDÍ, ČÍM BÝT CHTĚJÍ.

Ergo je podle mne nejlepší nechovat se k nim jako k dospělým, ale jako k puberťákům.

.

Kdysi se to postavení na vlastní nohy řešilo nástupem na vojnu, cestami na zkušenou ... dnes ale podobnou paralelu nevidím. A co Vy, jak byste řešil tenhle problém s rozmazlenými spr-tky?

0 0
možnosti

Cyberpunx

9. 7. 2009 14:53
Re: To máte tak

Nejsem odborník, takže tu nebudu rozvíjet své teorie. Na to máme v této zemi řadu odborníků - Stehlíková, Kocáb atd. Každopádně, tímto vyhraněným postojem vůči většinové společnosti si projde každá generace. Když jsem byl na gymplu, tak jsme ve třídě měli "anarchisty", "punkáče", "skíny", "metaláky" atd. Píšu v závorkách, protože to byly děti, kteří si na to jenom hrály. Asi jako tito vágusové, kteří si říkají squatteři...

0 0
možnosti

G4Danny

9. 7. 2009 15:11
Re: To máte tak

Takze cekat, az vyrostou? Jo, akorat jeste se potreba doresit, co s nimi do te doby, nez to prozreni nastane. A budou i pripady (cast hippies jako historicky priklad), ktere nevyrostou nikdy.

Jako pravicove smyslejici mam za to, ze je pro kazdeho zdraveho dospeleho jedince NEMORALNI ze sebe delat zatez a problem druhych. Jenom zletili studenti jsou vyjimka, protoze jak se vyuka pro studenty pred maturitou porad ulehcuje, podstatna cast populace proste na VS musi, aby se vubec neco naucili.

0 0
možnosti

G4Danny

9. 7. 2009 15:02
Re: To máte tak

Ad squat: Drzic se presne litery i ducha zakona bych je odlifroval do rukou humanitarnich organizaci a milosrdnych spolku, to bych udelal. Bez jakekoli dotace tem spolkum. Ti lide jsou moralne horsi nez ti, kdo ziji na ulici. Ulice je aspon verejne prostranstvi, nemovitosti obyvane squattery nejsou. Podle soucasnych zakonu je obyvani cizi nemovitosti bez souhlasu majitele protizakonne. Kdybych mel pocit, ze si vetsina naroda mysli, ze je squat v poradku, zasadil bych se o zmenu prislusnych zakonu - porad jeste existuje pravo zaborne atd., jen je modernizovat.

Ad lidi, kteri ziji ve svem a se squattery sympatizuji (tj. podle nich maji squatteri PRAVO delat to, co delaji): Budte kamaradi, podporujte je, financujte, ale ZE SVEHO! Kdo spoleha na Stat, nikdy nedospeje, ale kdyz budete primo rozdavat ze sve penezenky, drive ci pozdeji se z te puberty dostanete.

0 0
možnosti

Beegate

9. 7. 2009 15:48
Re: To máte tak

Tak tak, moje řeč, dal bych jim možnost seberalizace v pracovním lágru s obvzláště tvrdým režimem.  Odměna za skutečně odvedenou práci by byla pouze jídlo v množství a kvalitě nutné pro pouhou regeneraci. To by je možná naučilo vážit si společnosti ve které žijí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7625x
Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoli jiný faktor. Opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Národy, jež na tuto základní pravdu zapoměly, vždycky platily svými životy a svobodou. - Robert A. Heinlein (Hvězdná pěchota)


Autor publikuje v periodiku
ATM - Armády, technika, militaria


Mé vybrané odborné články můžete číst na Scribd a serveru On War / on Peace.